Ještě ke špónám, ty se dají bez problémů sehnat v kovošrotu nebo v "lepší" výkupně sběrných surovin. Hutě totiž vykupují ke zpracování pouze špóny....

Bezva, takže výrobce polopodvodnýho slabýho orgonitu z vosku, se naváží do polyesterů. Jak dlouho trvá polystyrenu, než se začne rozpadat? Viděl jsem izolaci lednice z šedesátých - drží naprosto bez problému. Jak už jsem psal někde jinde, míra degradace syntetickýho orgonitu je obdobná degradaci dalších obdobných plastů, tj. desítky až stovky let. Dál, množství orgonito-plastu v přírodě je naprosto směšné, oproti míře znečišťování "vyspělou civilizací", včetně tvýho odpadkáče. Je mnohem efektivnější a konstruktivnější osázet terén orgonitem, NEŽ HO NEOSÁZET. Sám děláš i polyester do interiéru, kde bude teoreticky otravovat lidi milionnásobně víc, ne? To už ti zřejmě nevadí, na svým webu o tom nepíšeš. Funkční slabotu voskáčů eufemisticky popisujete jako "jemnost". Svýho času tvůj voskový "kolega" natvrdo říkal zákazníkům, že jejich voskový orgonit má životnost 1,5 roku a pak se v zemi rozpadne. Geniální, giftovat s podobným materiálem.mufin píše:To je podle mne nesmysl, že nemá cenu už giftovat, spíše záleží čím a jak a kde. Stále přibývá vysílačů, elektrosvinstva, mikrovln, vždyt se zavádí třetí wifi pásmo, to je další svinstvo hlavně ve městech.... Navíc, i úroveň orgonitů je bohužel dost rozdílná, takže bych si troufl říct, že po mnohých giftařích by klidně území zasloužilo přegiftovat. Bavím se třeba o vibračních úrovních a čistotách záměru a čistotě použitých kamenů a materiálu atd... Krom toho že přecejenom ta chemická pryskyřice je taky svinstvo uvolňující styren do čisté přírody.... a to právě vidím jako problém protože před lety se na ten styren v levnějších pryskyřicích tolik nehledělo... to znamená, že před lety giftéři dost zasvinili přírodu styrenem) a pokud nevědí kde orgonity uložili nebo pohodili, těžko je najdou... a pod hladinami řek a rybníků nebo moří je nenajdou nikdy. Každý orgonit má své vibrace, určitou hladinu. Často bohužel docela nízkou. Někdo by mohl oprávněně namítnout, že je to docela zločin, takto vibračně "omezovat" určitá místa v krajině a dlouhodobě je nízkým orgonitem držet nízko.... Než na mé šťourání do svědomí začnete odepisovat, zkuste si celou věc velice důkladně a zodpovědně promyslet. Já nejsem proti giftování ani proti orgonitům, ale pro kvalitu a čistotu!