Mike.Jt's TB 3rd Generation ( H 834 )

Pochlubte se...

Mike.Jt's TB 3rd Generation ( H 834 )

Příspěvekod Mike.Jt » 24 črc 2010 12:21

Obrázek

Zdravím, du se pochlubit so jsme stvořili. Jedná se o třetí generaci našich TBček. Použili jsme Pryskyřici H 834.
Nesmrdí, a celkové vypadá fakt mnohem kvalitněji než havelpol1.

ObrázekObrázekObrázek

Jsou ze třech vrstev. Nahoře je Kukicha ( Japonský zelený čaj, mírně nadrcen ). Pod ní je vrstva velejemných špon. Pak následujou střední špony ( To jsou ty co rozesíláme ). Vše z hliníku.
Srdcem je křišťálový hrot, cca 1 - 2 cm. (od minas gerais).

Obrázek

Vše proběhlo poměrně bez problému. Pryskyřice se kupodivu dala dobře smejt z rukou a skoro nesmrděla.
Dali jsem 3 - 5% peroxidu. Bohužel byl asi nějak vyčáchlý, a vše ztvrdlo bez problémů až na malou dírou uprostřed nahoře. Tak pryskyřice neztvrdla. Podezíráme peroxid.

Obrázek

Po peroxidové kůře se nám díru podařilo zatvrdnout.

Srhnutí, všem H 834 doporučuju. V surovém stavu je tmavě modrá. Po ztvrdnutí se změnila na tmavě zelenou. Orgoše byli okamžitě použitelné, nemusí se nechat dávat vysmrádnout, nebo dopéct na sluníčko.
Pozdravy ze Šumavy posílají Mike.Jt a sdružení SAO
Moje orgoše > Zde <
Mike.Jt

Re: Mike.Jt's TB 3rd Generation ( H 834 )

Příspěvekod Mike.Jt » 26 črc 2010 21:45

Tak píšu druhou zkušenost s pryskyřicí havelpol H 834.
Zkusili jsem dneska druhou várku. Tentokrát jsem dali 7 - 8ml peroxidu na 1l. +po vypotřebování horních vrstev jsem do zbytku dole další 2ml. Domníváme se díry, které se nám minule dole udělali, byly od toho, že jsme míchali pryskyřici v petláhvi, a tak se nám peroxid nedostatečně smíchal.

Obrázek

Další změnou bylo "víčko". Dali jsme trošku pryskyřice na dno, a počkali až ztvrdne. Pak teprve jsem začali odlévat. Tím jsem vyřešili dlouhotrvající problémy, kdy nám dole ( po vyndání z formy nahoře ) čouhali špony (nebo u mě čaj ).
Pod víčkem už je stejné složení jako minule. Jen čaj je tam Sencha Bio, a je jemněji nadrcená.

Obrázek

Ohledně barvy, je H 834 velice variabilní. Dneska pro změnu chytla hnědo oranžovou barvu. ( Surová pryskyřice je tmavě modrá ).

Obrázek

Jinak samozřejmě se pryskyřice chovala perfektně, tentokrát rychle ztuhla, orgoše šli dobře vytáhnout ...
Ohledně smradu, po ztuhnutí byli orgoše okamžitě vysmrádlé, takže můžou jít rovnou do domu.

S pozdravem Mike.Jt a SAO

Jinak sem zapomněl říct tu nejdůležitější věc ! Pryskyřice je pořízená z příspěvků za špony, co jsem rozesílali. Chtěl bych tímto všem poděkovat. Moc nám to pomohlo ( a doufám, že jsem pomohli i my vám ... )
Moje orgoše > Zde <
Mike.Jt

Příspěvekod Ondřej » 27 črc 2010 10:02

7-8 ml je už málo. nebude vytrvrzená 100%
Ondřej

Příspěvekod Mike.Jt » 27 črc 2010 18:41

s 8ml - 10ml to bylo tvrdý bez problémů. A docela brzo, ani né za hoďku, dvě. Kolik dávaš ty ?
Moje orgoše > Zde <
Mike.Jt

Příspěvekod Ondřej » 29 črc 2010 16:45

Dle výrobce je 0,83% váhovýho minimum, takže dávám lehce pod 0,9%.
Ondřej

Příspěvekod Mike.Jt » 29 črc 2010 16:50

takže to jsme na tom podobně. J8 dávám taky kolem 1% přibližně. 8 na začátek +2ml navíc dolu. A je to tak akorát.
Moje orgoše > Zde <
Mike.Jt

Zpět na Vybavení...