Úplne na začiatok by som si chcel konečne spraviť jasno v tom, aký druh živice (pryskiřice) je na výrobu orgonitu lepší. Snažil som sa nájsť odpoveď na tomto fóre, ale bohužial, keď podobná téma padla (nie raz), tak to vždy nejako prešlo dostratena a ja som z toho zase zostal jeleň

Pochopil som však, že polyesterové živice obsahujú styrén, hneď na wikipédii, že IARC (Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny) uvádza styrén ako karcinogén skupiny 2B- neviem síce čo znamená skupina 2B no mne ako laikovi sa pri takom slove vykulia oči a zľaknem sa

Na druhú stranu som z fóra vyrozumel, že epoxid síce styrén neobsahuje no obsahuje "daleko víc bordelu" a spôsobuje alergie. Bohužial som k tomuto nenašiel (nevygúgloval) žiadny podklad (ani som moc nehladal)
Tak ako to teda je? Mám si proste vybrať či chcem orgonit alergénny, alebo rakovinotvorný?
Tiež keby som chcel obdarovať ľudí, napríklad maminu proti migrénam, nechcel by som spôsobiť nijaké ujmy na zdraví a tiež by som bol nerád, keby orgonit nejake výrazne "voňal" (mne to nevadí, ale ľudia sú všeliakí

Alebo som to všetko pochopil úplne zle?

Ďaľšiu otázku by som chcel venovať špirálam.
Na nejakých celkom fajn stránkach som videl návod na špirálu galaktického tvaru, no napadlo ma, či by sa s podobným (možno aj lepším) účinkom nedali využiť tzv. zlaté špirály. Je to predsalen stvárnenie čísla, ktoré sa objavuje takmer úplne všade v prírode a je podla neho poskladaný (mimo iného) aj náš mozog, takže "práne", "somatídom" či "orgónu" by sa to mohlo celkom zapáčiť.
Ďaľej som vyčítal, že pri tvrdnutí živice, niektorí púšťajú orgonitu hudbu, no postrehol som tu isté obavy, že prítomnosť elektroniky (notebook, repráky) ako generátora negatívnej energie (tu DOR) by mohola priebeh ladenia narušiť (škodlivosť elektroniky pri tvrdnutí orgonitu prosím teraz neriešiť). Tak ma napadlo, nadl by sa orgonit naladiť tak, že mu proste zahrám na husle?

A keby aj áno aký typ pesníčiek zvoliť? Citlivé alebo veselé?
Folklór alebo nejakú modernu? (Som z folklóristickej rodiny, takže na programovanie by som vedel zohnať celkom slušnú partiu

Tiež som si všimol, že pri tvrdnutí niektorí tvorcovia mieria na orgonit všeliakými vecičkami s kryštálmi a tak podobne. Malo by nejaký efekt postavenie tvrdnúceho orgonitu na papier s vytlačeným Jin Jangom? Predsalen sa teda tvrdí (ja tomu mezmedzne verím), že nad týmto (a ďaľšími) obrazcom na akomkoľvek podklade sa tvorí energetický vír (niektorí tomu hovoria solitonový vír, ale na internete toho moc nieje) takže do živice by sa niečo z tejto energie vpísať mohlo.
Aké sú vaše nazory?
A nakoniec jedna otázka, ale neviem či zodpovedateľná

Na internete sa občas vyskytne fotka, na ktorej je vidieť aura okolo orgonitu tak by ma ako (amatérskeho) fotografa zaujímalo, ako sa dá také niečo odfotiť? Hútam nad tým už pár dní, tak ak ste sa nad tým ešte nezamýšlali, hútajte so mnou!

Na začiatok ma napadlo len vyradenie digitálneho fotoaparátu...
Ďakujem vám za odpovede, dúfam, že žiadny dotaz nieje duplicitný (kontroloval som to

(Nerád zakladám na fórach nové témy, ale myslím si, že tieto body si jednu malú tému zaslúžia)
Pekný deň prajem
Pac a Pusu
Zafod