Škodlivé aspekty (?)
Škodlivé aspekty (?)
Kamarád vznesl dotaz na svého známého, org. chemika to v chemické továrně, proč čerstvý orgonit (pryskyřice) smrdí. Odpověděl, že pokud je do směsi dodáno míň tvrdidla než uvádí výrobce (bez ohledu na vnější vlivy), směs nevytvrdne úplně a z pryskyřice se začne uvolňovat styren, který je pěkné svinstvo (viz.např.Wikipedia). Údajně to bude už smrdět a vylučovat styren pořád. Je fakt, že pokud kus popraská smrdí hodně dlouho. Ale kusy co jsem odlil s "podlimitním" množstvím tvrdidla bez prasklin (kvůli rychlé reakci v horkém dni) sice smrděly déle, ale po čase "vyluftovaly". Chce to mít mimo obytné místnosti. Kdysi jsem někde četl, že pokud chce člověk míti nějaký výrobek tzv. gumový a aby nebyl křehký, má dáti do směsi méně tvrdidla. Pochybuju, že by výrobce nevěděl o tom, že by se v tomto případě vylučoval už na furt jedovatý styren. Tak som z toho volajaký zmetený.... Co vy na to? Zkuste vy, co to máte shora dáno do vínku, vznésti dotaz jak je to. Dík.
Re: Škodlivé aspekty (?)
Já mám zkušenost, že pokud jsou nemastné nebo odmaštěné špony tak to nesmrdí vůbec i s podlimitním množstvím tvrdidla. Neřeším mastnotu špon a tím pádem trochu smrad u pracovních TB. Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.
A máš prosím kontaktík, kde ji odebírat ?Michael píše: Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.
- Galliano
- Kontaktovat uživatele:
Já tu nesmradlavou, průhlednou kupuju v běžným obchodu s barvama..petra píše:A máš prosím kontaktík, kde ji odebírat ?Michael píše: Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com
probuzeni.blogspot.com
Díky a jak se prosím jmenuje ?Galliano píše: Já tu nesmradlavou, průhlednou kupuju v běžným obchodu s barvama..
nejlevnější průhledná je od havel composites a pryskyřice je havelpol 4
http://www.havel-composites.com/shop/17 ... html?pls=0
pozor, je k ni potřeba objednat ještě urychlovač kobalt a tvrdidlo butanox nebo peroxid
http://www.havel-composites.com/shop/17 ... html?pls=0
pozor, je k ni potřeba objednat ještě urychlovač kobalt a tvrdidlo butanox nebo peroxid
Děkuji
Aero zkusím se zeptat:
říká to :
Jak to říká chemik- při tvorbě TB z pryskyřice třeba je dodržování přesných receptůr a mravních zásad."silný je ten, kdo ovládá sebe".Čím větší prosperita tě kyne,tím pevnější máš být v dodržování zásad míchání i zásad svých, poněvadž Síla je v tvých prstech. Je to tak, jak to je. Změna je blízko, neukvapuj se.
Pokud jsi ušlechtilý,jíš zdravé jídlo a jsi dobré mysli, tak vše bude v harmonii JIN a JANG, z níž dočkáme se úrodného deště, který nelze vynutit. Vnitřní jistota a dobrý úmysl,dosáhne cíle.
Trpělivost a vnitřní ušlechtilost, sebedůvěra překoná i velké riziko... děkuji děkuji děkuji.
Ještě se mi prosím Tě podívej na vztah hliníku a železo... někde jsem četl že při nýtování vzniká galvanický článek koroze..takže při směsi pilin hliník a železo by samozřejmě vznikalo napětí mezi těmi složkami....
Aero mám radost že vedeš dialog s tím co je
že jsi se nezasekl v tom byznysu....
...pokračujeme...
říká to :
Jak to říká chemik- při tvorbě TB z pryskyřice třeba je dodržování přesných receptůr a mravních zásad."silný je ten, kdo ovládá sebe".Čím větší prosperita tě kyne,tím pevnější máš být v dodržování zásad míchání i zásad svých, poněvadž Síla je v tvých prstech. Je to tak, jak to je. Změna je blízko, neukvapuj se.
Pokud jsi ušlechtilý,jíš zdravé jídlo a jsi dobré mysli, tak vše bude v harmonii JIN a JANG, z níž dočkáme se úrodného deště, který nelze vynutit. Vnitřní jistota a dobrý úmysl,dosáhne cíle.
Trpělivost a vnitřní ušlechtilost, sebedůvěra překoná i velké riziko... děkuji děkuji děkuji.
Ještě se mi prosím Tě podívej na vztah hliníku a železo... někde jsem četl že při nýtování vzniká galvanický článek koroze..takže při směsi pilin hliník a železo by samozřejmě vznikalo napětí mezi těmi složkami....
Aero mám radost že vedeš dialog s tím co je
že jsi se nezasekl v tom byznysu....
...pokračujeme...
Díky cardeji. Byl by zajímavý názor i na to, že orgonit obecně ruší účinky tzv. chemického, dejme tomu, spadu z chemtrails. Co tedy chemická látka unikající z orgonitu? Nebude také negována tímto orgonitem na neškodnou?
K hliníku a železu. Ano existuje tzv. chemická koroze, kdy kovy reagují na vzájemné spojení prudkou (relativně) oxidací. Zvláště hliník je náchylný. Myslím si ale, že ve směsi s pryskyřicí je každý kousek obalen touto a nedojde tak ke vzájemnému dotyku s železem.
K hliníku a železu. Ano existuje tzv. chemická koroze, kdy kovy reagují na vzájemné spojení prudkou (relativně) oxidací. Zvláště hliník je náchylný. Myslím si ale, že ve směsi s pryskyřicí je každý kousek obalen touto a nedojde tak ke vzájemnému dotyku s železem.
- Galliano
- Kontaktovat uživatele:
kombinace železo a hliník mě zvláště zajímá... chtěl jsem ji v nejbližší době vyzkoušet.
Souhlasil bych S Aerem... ale nevím...
Souhlasil bych S Aerem... ale nevím...
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com
probuzeni.blogspot.com
- Galliano
- Kontaktovat uživatele:
Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,-- ale smrdí asi jenom dvě hoďky po vytvrdnutí...
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,-- ale smrdí asi jenom dvě hoďky po vytvrdnutí...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
probuzeni.blogspot.com
probuzeni.blogspot.com
To je šíleně drahy, navíc z 1 kila neuděláš nic. Pro srovnání havelpol 1 (nejlevnější co se u nás dá sehnat) tak při odběru 20kg vychází 1kg na 49,-Kč s dph což je 1/4 Lamitu!Galliano píše:Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,--
- Galliano
- Kontaktovat uživatele:
vím, že je to drahý jak čert ale v mých podmínkách nelze téměř jinak. nedokážu si představit, jak bych v obýváku skladoval 20kg barel takovýho smradu...

probuzeni.blogspot.com
probuzeni.blogspot.com
- truthseeker
Jenže Gilliano kupuje průhlednou, jestli jsem správně pochopil. Havelpol 4 je za 156,- kilo + tužidlo + kobalt + poštovný, ono to zase nevyjde o tolik, pokud člověk nekupuje velké množství. A průhlednou bych používal spíše na okrasné orgonity do bytu, a na to litr celkem stačí.Michael píše:To je šíleně drahy, navíc z 1 kila neuděláš nic. Pro srovnání havelpol 1 (nejlevnější co se u nás dá sehnat) tak při odběru 20kg vychází 1kg na 49,-Kč s dph což je 1/4 Lamitu!Galliano píše:Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,--
http://www.naturalmagic.cz/
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.
Úplně tě chápu.Galliano píše:vím, že je to drahý jak čert ale v mých podmínkách nelze téměř jinak. nedokážu si představit, jak bych v obýváku skladoval 20kg barel takovýho smradu...![]()
Přestože bydlím v domku, odlejvám venku na sluníčku v přírodě.Za prvé proto, že si myslím, že orgonit "z venku" načuchne přírodou a za druhé ten smrad... jakmile se ochladí končím a čekám na jaro. Ještě ale chci stihnout vyrobit CBčko, což budou orgie