Škodlivé aspekty (?)

Máte otázku nebo odpověď?
Aerosmith

Škodlivé aspekty (?)

Příspěvek od Aerosmith » 28 zář 2009 17:43

Kamarád vznesl dotaz na svého známého, org. chemika to v chemické továrně, proč čerstvý orgonit (pryskyřice) smrdí. Odpověděl, že pokud je do směsi dodáno míň tvrdidla než uvádí výrobce (bez ohledu na vnější vlivy), směs nevytvrdne úplně a z pryskyřice se začne uvolňovat styren, který je pěkné svinstvo (viz.např.Wikipedia). Údajně to bude už smrdět a vylučovat styren pořád. Je fakt, že pokud kus popraská smrdí hodně dlouho. Ale kusy co jsem odlil s "podlimitním" množstvím tvrdidla bez prasklin (kvůli rychlé reakci v horkém dni) sice smrděly déle, ale po čase "vyluftovaly". Chce to mít mimo obytné místnosti. Kdysi jsem někde četl, že pokud chce člověk míti nějaký výrobek tzv. gumový a aby nebyl křehký, má dáti do směsi méně tvrdidla. Pochybuju, že by výrobce nevěděl o tom, že by se v tomto případě vylučoval už na furt jedovatý styren. Tak som z toho volajaký zmetený.... Co vy na to? Zkuste vy, co to máte shora dáno do vínku, vznésti dotaz jak je to. Dík.

Michael

Re: Škodlivé aspekty (?)

Příspěvek od Michael » 28 zář 2009 18:12

Já mám zkušenost, že pokud jsou nemastné nebo odmaštěné špony tak to nesmrdí vůbec i s podlimitním množstvím tvrdidla. Neřeším mastnotu špon a tím pádem trochu smrad u pracovních TB. Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.

petra

Příspěvek od petra » 28 zář 2009 18:27

Michael píše: Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.
A máš prosím kontaktík, kde ji odebírat ?

Galliano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galliano » 28 zář 2009 19:41

petra píše:
Michael píše: Co nesmrdí nikdy tak je po vytvrdnutí průhledná pryskyřice, ale ta je poměrně dražší.
A máš prosím kontaktík, kde ji odebírat ?
Já tu nesmradlavou, průhlednou kupuju v běžným obchodu s barvama..
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

petra

Příspěvek od petra » 28 zář 2009 20:04

Galliano píše: Já tu nesmradlavou, průhlednou kupuju v běžným obchodu s barvama..
Díky a jak se prosím jmenuje ?

Michael

Příspěvek od Michael » 28 zář 2009 20:39

nejlevnější průhledná je od havel composites a pryskyřice je havelpol 4

http://www.havel-composites.com/shop/17 ... html?pls=0

pozor, je k ni potřeba objednat ještě urychlovač kobalt a tvrdidlo butanox nebo peroxid

petra

Příspěvek od petra » 28 zář 2009 21:01

Děkuji

cardej

Příspěvek od cardej » 29 zář 2009 10:36

Aero zkusím se zeptat:
říká to :
Jak to říká chemik- při tvorbě TB z pryskyřice třeba je dodržování přesných receptůr a mravních zásad."silný je ten, kdo ovládá sebe".Čím větší prosperita tě kyne,tím pevnější máš být v dodržování zásad míchání i zásad svých, poněvadž Síla je v tvých prstech. Je to tak, jak to je. Změna je blízko, neukvapuj se.
Pokud jsi ušlechtilý,jíš zdravé jídlo a jsi dobré mysli, tak vše bude v harmonii JIN a JANG, z níž dočkáme se úrodného deště, který nelze vynutit. Vnitřní jistota a dobrý úmysl,dosáhne cíle.
Trpělivost a vnitřní ušlechtilost, sebedůvěra překoná i velké riziko... děkuji děkuji děkuji.

Ještě se mi prosím Tě podívej na vztah hliníku a železo... někde jsem četl že při nýtování vzniká galvanický článek koroze..takže při směsi pilin hliník a železo by samozřejmě vznikalo napětí mezi těmi složkami....

Aero mám radost že vedeš dialog s tím co je
že jsi se nezasekl v tom byznysu....
...pokračujeme...

Aerosmith

Příspěvek od Aerosmith » 29 zář 2009 12:40

Díky cardeji. Byl by zajímavý názor i na to, že orgonit obecně ruší účinky tzv. chemického, dejme tomu, spadu z chemtrails. Co tedy chemická látka unikající z orgonitu? Nebude také negována tímto orgonitem na neškodnou?
K hliníku a železu. Ano existuje tzv. chemická koroze, kdy kovy reagují na vzájemné spojení prudkou (relativně) oxidací. Zvláště hliník je náchylný. Myslím si ale, že ve směsi s pryskyřicí je každý kousek obalen touto a nedojde tak ke vzájemnému dotyku s železem.

Galliano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galliano » 29 zář 2009 20:35

kombinace železo a hliník mě zvláště zajímá... chtěl jsem ji v nejbližší době vyzkoušet.
Souhlasil bych S Aerem... ale nevím...
Musíme věřit v dobré věci, které neexistují. Jak jinak by se mohly stát skutečností?
probuzeni.blogspot.com

Galliano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galliano » 29 zář 2009 20:39

Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,-- ale smrdí asi jenom dvě hoďky po vytvrdnutí...
506.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
probuzeni.blogspot.com

Michael

Příspěvek od Michael » 29 zář 2009 21:06

Galliano píše:Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,--
To je šíleně drahy, navíc z 1 kila neuděláš nic. Pro srovnání havelpol 1 (nejlevnější co se u nás dá sehnat) tak při odběru 20kg vychází 1kg na 49,-Kč s dph což je 1/4 Lamitu!

Galliano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Galliano » 29 zář 2009 21:21

vím, že je to drahý jak čert ale v mých podmínkách nelze téměř jinak. nedokážu si představit, jak bych v obýváku skladoval 20kg barel takovýho smradu... :D :D
probuzeni.blogspot.com

truthseeker

Příspěvek od truthseeker » 29 zář 2009 21:44

Michael píše:
Galliano píše:Péťo, tady je to co používám
LAMIT 109
1kg stojí cca 213,--
To je šíleně drahy, navíc z 1 kila neuděláš nic. Pro srovnání havelpol 1 (nejlevnější co se u nás dá sehnat) tak při odběru 20kg vychází 1kg na 49,-Kč s dph což je 1/4 Lamitu!
Jenže Gilliano kupuje průhlednou, jestli jsem správně pochopil. Havelpol 4 je za 156,- kilo + tužidlo + kobalt + poštovný, ono to zase nevyjde o tolik, pokud člověk nekupuje velké množství. A průhlednou bych používal spíše na okrasné orgonity do bytu, a na to litr celkem stačí.
http://www.naturalmagic.cz/
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.

Aerosmith

Příspěvek od Aerosmith » 29 zář 2009 23:04

Galliano píše:vím, že je to drahý jak čert ale v mých podmínkách nelze téměř jinak. nedokážu si představit, jak bych v obýváku skladoval 20kg barel takovýho smradu... :D :D
Úplně tě chápu.
Přestože bydlím v domku, odlejvám venku na sluníčku v přírodě.Za prvé proto, že si myslím, že orgonit "z venku" načuchne přírodou a za druhé ten smrad... jakmile se ochladí končím a čekám na jaro. Ještě ale chci stihnout vyrobit CBčko, což budou orgie :-). Nevím jak vy ostatní, ale já se čím dál tím víc nemůžu rozloučit se svými orgonitovými "dětmi". Rád bych se "rozdal", ale mám nějaký citový vztah s orgonity co vyrobím. Nemáte taky ten pocit?

Odpovědět