co se dnes chysta?
Re: co se dnes chysta?
bez komentáře ... mno přece jenom. Sem rád že šumava je docela min práškovaná než zbytek. A překvapivě i prahy koukám dostala malej zásah,
Moje orgoše > Zde < - Moderátor fóra -
tak opet prsi hlavne na morave, sice to neni zadny silny dest, ale naprset muze dost.. Radar v cechach pracuje aktivne na odklaneni srazkove oblacnosti (asi zmenou tlaku - lze si vsimnout na srazkovych modelech) a zatlacuje srazky na moravu,cele je to spousteno a udrzovano hezkou davkou chemie (viz snimky..) a to po vetsine evropy...
obrazek:

oblacnost a vlhkost se sem vhani ze tri smeru (SZ - studený vzduch), pres spanelsko,pyreneje,alpy z JZ dalsi pravdepodobne teple proudeni s velkou oblacnosti, ktere se klasicky jako pri kazdych povodnich staci pod italii.. a jeste jde do toho hnusneho chemokolace dalsi proudeni z afriky..
obrazek:

oblacnost a vlhkost se sem vhani ze tri smeru (SZ - studený vzduch), pres spanelsko,pyreneje,alpy z JZ dalsi pravdepodobne teple proudeni s velkou oblacnosti, ktere se klasicky jako pri kazdych povodnich staci pod italii.. a jeste jde do toho hnusneho chemokolace dalsi proudeni z afriky..
taky si vsimnete ze na eumetsatu filtruji ranni snimky, kdy pod urcitym uhlem slunce byvalo videt to obrovske mnozstvi car..

Jinak lidi co takhle se složit a udělat půltunoví CB

Jójó a s trubkava přímo z válcoven, bude to levnějšíMike.Jt píše: Jinak lidi co takhle se složit a udělat půltunoví CB

Ale fakt, až si našetřím nějakej ten tysíc, pučim si od někoho tu vaničku na mimina, naledu do toho pryskyřici a zastrčim do toho seřízlej měděnej okap 

Tohle se mi v sobotu objevilo nademnou

Co blbneš? Normální letecký provoz, ne? 
Soukromě tomu říkám "štopování ponožek". Jak se někde objeví díra, hned to začnou látat.

Soukromě tomu říkám "štopování ponožek". Jak se někde objeví díra, hned to začnou látat.
Dnes ráno to nad Olomoucí a nad Přerovem (tím směrem jsem viděl) zase zamřížkovali přirozeným leteckým provozem.
no ted se na obloze deji zajimave veci: vidim je letat nad obzorem a sypat chemku, pak to najednou vypnou a leti uplne bez cary az dokud nezmizi.. nebo to ruzne prerusuji. Hrozne nenapadne 

to přerušování může být jen různými podmínkymi v ovzduší
ale taky sem tam vidívám, jak čára z letadel skokově přejde z žádné do plné třeba 30km před Brnem...
ale taky sem tam vidívám, jak čára z letadel skokově přejde z žádné do plné třeba 30km před Brnem...
no uz asi vidim i duvod tohoto postriku.. od toho obzoru se sem hrne tahla linie nizke oblacnosti. Asi se nekomu nelibilo ze tu je jasno