Ahoj truthseekere, ze včerejška ti dlužím odpověď, co se týče symbolů a znaků. Podívej se zde
http://www.peshera.org/khrono/khrono-09.html na starobylé symboly. Translator vypomůže.
Ještě chci doplnit o zahlcení se balastem.
Citace ze stránek mé známé, je v tom dost moudrosti.
http://www.carovnezrcadlo.cz/cesta/na-zacatku
Vskutku, kdybych měla tu moc, zakážu lidem tolik číst. Navštěvovat dva semináře týdně. Neustále trávit čas diskusemi se sobě podobnými. Spousta hledačů intelektuálního ražení upadne do pasti, kdy konzumují informace jako nějaký fast food, aniž by si dali čas na to, pořádně vstřebat živiny, a dostávají se tak do nebezpečné pozice, kdy mají formální znalosti mnoha tradic, ale nebyli schopni vnitřně nahlédnout ani ty nejzákladnější pravdy. Z nich se pak rekrutují fanatici a ti, co píší pamflety proti ostatním školám. Nejsmutnějším důsledkem informační mánie je však neuspokojivý osobní duchovní život, kde naprosto chybí zakotvení a prožitek.
Takže to, co vám navrhuji, je "cesta jedné knihy". Jedna technika, jedna škola. Dosáhněte v nich mistrovství nebo alespoň takového vhledu, abyste začali pozorovat výsledky na svém životě. Zkroťte svoji roztěkanost a touhu pojmout veškeré vědění světa.
Ti nejnadějnější mágové, které jsem v poslední době potkala, četli jednu knihu nebo žádné, a soustředili se místo toho na vnitřní práci, nehledali žáky ani učitele, organizace ani složité pojmosloví pro svoje zážitky. Přemýšlím o tom, zda je možné tuto "milionovou radu" vůbec realizovat dříve, než člověk k tomuto náhledu sám dospěje.
Většina hledačů prostě stráví příliš mnoho času nad tím, že studují povrchně jednotlivé tradice a nad tímhle spirituálním katalogem prosedí mládí. Snaží se zjistit co nejvíc o co nejvíce tradicích ve smyslu informací a zdrojů a porovnávat jednotlivé nauky se svými osobními preferencemi. Jsou to takové ty testy "jaké náboženství se ke mě hodí" nebo různé příručky, jedna taková dokonce vyšla s názvem Průvodce hledačů absolutna a snaží se poskytnout nástin všech možných existujících cest.
Omyl, přátelé! Hledání duchovní tradice katalogovou cestou se hodí pro nový automobil nebo jiné zboží, ne však pro váš rozvoj. Pokud si pouze vybíráme filosofii, která nejlépe vyhovuje našim vlastním slabostem a předsudkům, nikam se neposouváme. K tomu lze bohužel dodat, že tam venku je spoustu populárních směrů a sekt, které přesně na tuto politiku "nejmenšího společného jmenovatele" hrají.
Existuje však i autentická, upřímná fáze hledání a encyklopedického studia, jejíž význam nelze pominout pro ty intelektuálně rozvinuté. Je nesmírně těžké pustit se do duchovní praxe v tradici, ve které vidíte spoustu logických děr, nedomyšleností a učitelů, kteří vám nedostačují. V takovém případě je na místě ten meč rozumu vzít a rozebrat chyby.
Existuje tajemství, které sdílejí zasvěcení: ono je to jedno. Pokud budete dostatečně otevření, intuice vás přitáhne tam, kam má. Rozum, pokud je používán na obranu vlastních komplexů, si může akorát vytvořit falešné koncepty a upříst sítě, do kterých se sami zamotáte.
Pokud jste duchovními naukami netknutí, což v naší zemi není vzácný případ, gratulujte si, protože jste právě ušetřili spoustu času.
Konec citace
Jen doplním, že 90% nově se vyskytlých směrů je nedobrých, lživých a vysávají z člověka životní energii. To je víra v židovského boha Jehovu, ReiKi, východní náboženství, NewAge, andílci....je toho mraky. Aby se člověk odpojil a nesloužil jako baterka, je třeba odmítnout v mysli, slovně nahlas potvrdit odmítnutí, odpojit se a veškerý písemný materiál s tím spojený spálit ohněm, třeba rituálně.
Zní to pro mnohé jako barbarství, ale jsou i tací, kdo mi dá za pravdu. Jsem jeden z dlouhodobých hledačů, prošel jsem mnohým a nabalil na sebe spousty balastu. nejvíce se mi ulevilo, když jsem se odstřihl od ReiKi a pak když jsem spálil Bibli. Rituálně. Ona totiž bible je dost silný kanál na Savaofa-Jehovu-Jahweho-JHWH. Je to krvelačný židovský bůh, stačí pár řádků ze starého zákona, kolik milionů rukou svého lidu vyhladil.
Tak asi tak.