strigon píše:
Jdu zjišťovat, kdo mi může dát informace o letových drahách nad mým městem. Taky popátrám po možnosti chem. rozboru dešťové vody a taky zapracuju na jednom chystaném "překvapení".

Tiež ma zaujímal rozbor dažďovej vody, ktorú zachytávam po celý rok do 40000 l nádrže - vagón- zakopanej v zemi, používanej na polievanie záhradky. Mám kvapkovú závlahu a po tejto vode vznikali na miestech kvapkania také
hnedočervené flaky, čo si myslím, že po dažďovej vode byť nemalo. Najprv ma napadla možnosť hrdze z nádrže, v ktorej je voda, ale bol som v nej vo vnútri a ten povrch je vo veľmi dobrom stave, natreté s nejakou super farbou.
Kompletný rozbor vody vyjde u nás - na hygiene od 2800 - do 25000 bývalích Sk, takže veľmi drahé. V tunajšom chem. podniku
mi po známosti urobili aspoň rozbor na niektoré kovy, tu sú výsledky:
Cr 0,047 mg/kg
Ni 0,355 mg/kg
Fe 1,322 mg/kg
Cu 0
Al 0,258 mg/kg
Mg 1,974 mg/kg
Ca 20.943 mg/kg
Na 0
Zn 0,056 mg/kg
K 0
porovnal som to s limitmy kovov v tabulke vody určenej na závlahy na adrese
http://www.fonhit.sk/prospekty/NV%20SR%20296.2005.pdf
Nič zvláštne som tam neobjavil, ale to by chcelo rozbor vody komplet a ten niečo stojí. Za zmienku stojí
ešte ten môj problém s tou hnedou zlúčeninou, ktorá vznikala v mieste kvapkovačov. Do nádrží - do troch-
cez ktoré tú vodu prepravujem na polievanie, som dal všade po 1 TB. Uvedený jav zmizol takmer na 98 %.
Na miestach kvapkovačov už nie je žiadny flak, avšak sa to ešte trochu zachytáva vo filtre kvapkovej závlahy.
Tak potom neviem, čo tá voda obsahuje, nádrž je tá istá , voda z nej tiež a skoro to zmizlo až po použití ogonitu
v nádržiach.
Takže , ak sa niekto k tomu rozboru dostanete, hoďte to sem, určite to bude zaujímať viacerých.