Přeji všem krásný večer.
V sobotu jsem si udělala se synem a s přítelem výlet do Bradlecké Lhoty a našla tam pár menších kousků ze kterých mám obrovskou radost.
Jedná se prakticky o můj první nález polodrahokamů, tak si určitě dovedete představit tu radost a nadšení a těšení se na další úlovky. Jakmile budu mít pořádně očištěno, nafotím a vložím nějaký odkaz.
Mám ale na vás zkušené pár otázek (omlouvám se - jsem začátečník a prakticky naprostý laik) - čím své nálezy čistíte?
- mám tedy na mysli zejména slabounké žilky, které se mi nedaří vyčistit kartáčkem. Dále bych se chtěla zeptat čím si případně pecky půlíte (flexou se nepovedlo - možná nějaký lepší kotouč?) a brousíte?
A jako poslední mám otázku asi na ATU (neotevírá se mi mapka jím označených nalezišť) - kde mohu nejlépe v severočeském kraji nalézt české granátky, křišťál a případně jiné. Vím, že jsou naleziště okolo Kozákova, Bradlecká Lhota, atd. a pak něco za Litoměřicemi (u Lovosic), ale zajímá mne, zda je něco třeba v okolí České Lípy a pokud ano, kde nejlépe hledat a co je tam k nalezení.
Předem moc děkuji za informaci - nejlépe na e-mail (na tuto diskuzi nekoukám každý den)
milujibublinky@seznam.cz
Mějte se a přeji všem hodně krásných nálezů.