Jak na výrobu Orgonitu
Re: Jak na výrobu Orgonitu
Peroxidu jsi dala moc malinko. 2 ml dávám tak na půl litru a to ještě musí bejt horko.  Na litr bych dal tak 4-5. No co s tim teď žejo. Zkus vzít fén, namiř to na to a nech to třeba půl hodiny puštěný... nebo něco v tomhle stylu mno

mno jeden způsob existuje. A to vyjet na to trošku peroxidu. ZAčne to "hořet" (=stoupad kouř a prskat) a bude to takovej malej ohnostroj ale nakonec to stvrdne. Bohužel ale budou v orgonitu uzavřené místa kde je to neztrdvlé.
Co se mi osvědčilo je klasická trouba a pěkně na 70 - 100° a prohřát. ( Se sluníčkem ted počítat nemůžeme)
. Jen nedělal byhc to do trouby kde normálně pečeš. Havelpol1 co zasmrdí smrdí skoro do konce života

Co se mi osvědčilo je klasická trouba a pěkně na 70 - 100° a prohřát. ( Se sluníčkem ted počítat nemůžeme)
. Jen nedělal byhc to do trouby kde normálně pečeš. Havelpol1 co zasmrdí smrdí skoro do konce života

Moje orgoše > Zde <                                     - Moderátor fóra -
Hlavne to musí byť dobre premiešané.Mylím ale že to stvrdne ale chce to teplo a čas.No uvidiš. 

Ahoj lidicky.O orgonity se zajimam teprve par mesicu.Je to necelych 14 dni, co jsem si koupil 10 TB a jeden HHG od Ondreje.Na nejaky zazitky je jeste brzo, ale pustim se i do sve vyroby  .Tata dela ve " fabrice ", kde maji hafo špon, jak hlinikovych ( coz prevazuje ), po mosazne a zelezne.Resim ted, jestli mu rict, ze chci takovy ty spony ve spirale, coz bude asi narocne na strihani na male kousky.Urcite budu mit jemny prasek a mensi kousky.
.Tata dela ve " fabrice ", kde maji hafo špon, jak hlinikovych ( coz prevazuje ), po mosazne a zelezne.Resim ted, jestli mu rict, ze chci takovy ty spony ve spirale, coz bude asi narocne na strihani na male kousky.Urcite budu mit jemny prasek a mensi kousky.
Jsem z Prahy 9, takze jakmile si oblozim domacnost, zahradku tak dalsi kousky šupky do prirody.Jinak neni tu nekdo z okolí?
P.S.Ondro, vlastne jedno pozitivum tvych TB by bylo.Mame 2 letou dcerku, par mesicu v noci spatne spala (brecela ze spani, casto se budila, nebyla k utiseni, nejspis nocni mury ), tak jsem ji k postylce soupnul jeden orgonytik a hle, uz druhou noc bez place, bez kriku a spi jak dudek celou noc.Doufam, ze to bude tak na dlouhou dobu .
.
Omlouvam se za posledni odstavec, jaksi sem nepatri

.Tata dela ve " fabrice ", kde maji hafo špon, jak hlinikovych ( coz prevazuje ), po mosazne a zelezne.Resim ted, jestli mu rict, ze chci takovy ty spony ve spirale, coz bude asi narocne na strihani na male kousky.Urcite budu mit jemny prasek a mensi kousky.
.Tata dela ve " fabrice ", kde maji hafo špon, jak hlinikovych ( coz prevazuje ), po mosazne a zelezne.Resim ted, jestli mu rict, ze chci takovy ty spony ve spirale, coz bude asi narocne na strihani na male kousky.Urcite budu mit jemny prasek a mensi kousky.Jsem z Prahy 9, takze jakmile si oblozim domacnost, zahradku tak dalsi kousky šupky do prirody.Jinak neni tu nekdo z okolí?
P.S.Ondro, vlastne jedno pozitivum tvych TB by bylo.Mame 2 letou dcerku, par mesicu v noci spatne spala (brecela ze spani, casto se budila, nebyla k utiseni, nejspis nocni mury ), tak jsem ji k postylce soupnul jeden orgonytik a hle, uz druhou noc bez place, bez kriku a spi jak dudek celou noc.Doufam, ze to bude tak na dlouhou dobu
 .
.Omlouvam se za posledni odstavec, jaksi sem nepatri
Ak chceš zážitok, tak si ten HHG daj ku kanvici s vodou na cca 4 hodiny a potom ju vyskúšaj  

To znamená, žes dala 0,2% peroxidu, což je nemožně málo. Minimum je dle havlů 0,83%. Řešením je pouze vyklopit to, přidat peroxid a pořádně promíchat i s třískama kovovou tyčkou. To se mi párkrát taky stalo, že jsem dělal barevný HHG a po 70% práce jsem si uvědomil, že jsem nedal peroxid. Tak vybrat krystaly a viz výše.mufin1 píše:Zdravím:) Včera jsem zkoušela vyrobit svůj první orgonit, ale vůbec mně to neztuhlo. Použila jsem Havel1 a peroxid, jak je uváděno v návodech. Už je to víc jak 24 hodin a pořád je to tekuté. Dala jsem litr pryskyřice a 2 ml peroxidu, jak jsem si přečetla na internetu. Jo a dělala jsem to venku, přes noc jsem to měla doma a pořád nic...
A copak se stane?Bude bez vodniho kamene?Ainan píše:Ak chceš zážitok, tak si ten HHG daj ku kanvici s vodou na cca 4 hodiny a potom ju vyskúšaj

Vyskúšaj, uvidíš, ochutnaj:) a napíš výsledok, teším sa!!
// Už zháňam lakmusové papieriky na tvrdosť vody, keď budem mať všetko fotky z pokusu určite hodím na fórum.

// Už zháňam lakmusové papieriky na tvrdosť vody, keď budem mať všetko fotky z pokusu určite hodím na fórum.
Lakmusem se měří pH, ne?Ainan píše:Vyskúšaj, uvidíš, ochutnaj:) a napíš výsledok, teším sa!!
- 
				vlady
- Kontaktovat uživatele:
No nasycení vody minerály tedy tvrdost se měří EC metrem. Nevím jestli jsou nějaké papírky nebo indikátory.

No orgonit vám vápenec z vody neanihiluje, ta změna je na energetické úrovni, samozřejmě.

Ja vim, s tim vodnim kamenem to byla sranda...Ondřej píše:No orgonit vám vápenec z vody neanihiluje, ta změna je na energetické úrovni, samozřejmě.
Čo používate na farbenie živice?? Teda ak to nie je výrobné tajomstvo...  

mno hodlám poslat havlovi dopis a zeptat se přímo výrobce čim by to barvil  To bude asi nejlepší. Jeslti to chceš udělat ty bude jen rád že mi ušetříš práci.
 To bude asi nejlepší. Jeslti to chceš udělat ty bude jen rád že mi ušetříš práci.

To bude asi nejlepší. Jeslti to chceš udělat ty bude jen rád že mi ušetříš práci.
 To bude asi nejlepší. Jeslti to chceš udělat ty bude jen rád že mi ušetříš práci.Moje orgoše > Zde <                                     - Moderátor fóra -
Barvit se dají barvama na sklo od fy Pébéo, koupíš je normálně v papírnictví.