Ahoj. Již párkrát jsem si všiml, že zde členové fora vystavují své krásné výtvory v nevhodném rozlišení pro daný účel.
(Konkrétně ohraničení fotky do pojízdného okna, které přesahuje plochu pro text)
A protože zde nemáme žádného moderátora, který většinou tuto práci zpětně udělá nebo upozorní,tak jsem se rozhodl napsat jen malý návod. Předem chci říct, že mi nejde až tak o vzhled a kdovíjaké úpravy, ale spíše možnost obrázek hezky vdechnout zrakem a užít si ho co nejvíce:) Stejně tak se tím orgonit ukáže ve své plné kráse.
Je více možností jak toho docílit.
1)Zmenšit obrázek ručně pomocí programu kreslení popřípadě v linuxu Gimp. Oba programy jsou základ systému a není třeba je instalovat. Úprava velikosti fotky je jednoduchá. V kreslení na horní liště je položka obrázek a po rozkliknutí je tam možnost změna velikosti(nebo podobně) a velikost v pixelech. 500 * 400 pixelu se mi zda tak zhruba vhodné pro vystavení na fóru. Uložit jako nový obrázek, aby se nepřepsal ten původní.
2) pomocí BBcode: jednoduše [img width=xxx height=xxx]URL[/img] width je šířka a height je výška v pixelech, url je adresa obrázku. přiklad: [img width=370 height=230]www....cz[/img].
3)Např. na
http://imgupload.cz/ mate možnost změnit velikost obrazku přímo před uploadem. Jsou tam různé možnosti. Mimo jiné "pro fora". Nemusí být vždy vyhovující.
4)Pokud chcete aby ostatní mohli zhlédnout obrázek v původni velikost, stačí udělat zmenšeninu(viz. 1,2,3), upnout i s původním a udělat odkaz přímo v obrázku.Tudíž se po kliknutí na obr. se objeví vetší v novém okně.
syntaxe pomoci BBcode: [url=adresa vetsiho obrazku][img]adresa%20mensiho%20obrazku[/img][/url]
V praxi:

fotka je jenom pro ukázku, není to moje dílo.
Díky.
Gift the world and then gift some more. <3