Při práci mě napadla myšlenka, která souvisí s mou bývalou profesí, kdy jsem dělal servisáka kopírek.
Kopírky pracují na třech bázích. Inkoust, monokomponentní toner a dvousložkový vývoj. A o tom třetím chci hovořit. To, co se považuje za toner, spotřební materiál, co se objevuje na papíře jako tisk, to nás nezajímá. Ale ve vývojnici je okolo kila prášku, zvaného "developer" - vývojka. Jedná se o kovové, magnetické "vločky", hvězdičky, které mezi své ostny zachytávají kuličky toneru a pomocí magnetického válce slouží jako předavač toneru na fotoválec. Tolik k vysvětlení principu kopírek

Jedná se o to, že developer má určitou životnost a po určité době se mění. Přijede servisák, starý vysype a nový nasype, stroj inicializuje atd. Starý developer se vyhazuje na sběrných místach, jako nebezpečný matroš, povětšinou se vyhodí do popelnice.
Jelikož je to odpoad, stále kovový prášek, šel by 50/50 smíchat s Havelpolem a nalít do formiček a je z něj orgonit.
Využít lze černý, červený, modrý, žlutý a jako paletu je různě natónovat barevně. Nebo proprat v benzínu přes sítko a získat šedivou, přírodní.
Takže, pokud k vám do kanclu přijede servisák na kopírku, požádejte jej o starý developer a udělejte z něj orgonit.
Zítra obvolám bývalé kolegy a vyzkouším také.
Jinak, chystám se u nás ve městě na prezentaci orgošů, známá má esoterické studio, dělal jsem jí orgonit a prý je o to dost zájem, jak o výrobky, tak o informace kolem. Tak držte palce, aby gifteři přibývali

Potom napište, jak to s tím developrovým orgošem dopadlo. dá se koupit i origo, ale není to žádná láce http://tonermax.cz/developer-ricoh-afic ... iginal.htm