Ocet je težší než vzduch; zkoušel jsem vyhodit z okna láhev octa a hned byla dole
Ale tak jsi to asi nemyslel

výpary octa se mohou na vzduchových kapičkách dostat kamkoli, kam se dostane obyč vodní pára.
Já se jen ohrazoval nad tím, že litr octa nemůže vyčistit objem o rozměru 20x20x5km cestou klasické chem reakce. To by ten ocet tam musel cirkulovat neustále dokola (což není), aby pokryl všechno. A to by ještě musel být předpoklad, že těch x desítek letadel společně vypustili pouze taky řádově jen litry. Ten argument s tím nano je dobrý, ale moc se mi to nezdá, že by tak málo.
A ten vítr (pokud je), který způsobí to, že výpary octa se fyzicky nedostanou na stranu, odkud fouká, a tudíž by nemohlo dojít k vyčištění oblohy po celém okruhu, tedy alespoň ne díky klasické chem reakci obou látek.
Tedy ještě jednou: jen jsem říkal, že princip nespočívá v obyčejné (klasické) chem reakci obou látek;
nevyjadřuji se k tomu, jestli to funguje nebo ne;
jenom to, že to není o klasické fyzice a chemii, jak to tady naznačujete.
No vidíš... Vysvětlení, že sloučením baria a octa vytvoříte homeopatikum, které zlikviduje homeopatický způsobem zbytek ve vzduchu, mi přijde mnohem více logičtější.
Když na člověka 3 kapky silně zředěného homeopatika způsobí reakci a vyčištění celého organismu,
proč by nemohlo pár litrů způsobit to samé v přírodě;
Země a příroda je podobně jako člověk živý a propojený organismus; lze očekávat podobné působení.
Homeopatii taky nerozumím, jen jsem říkal, že by mi takové či jiné vysvětlení přišlo přijatelnější než vysvětlení pomocí klasické chem reakce.
Omlouvám se, že vám do toho mluvím. Já si to vždycky uvědomím, až mám napsanou většinu příspěvku, a pak už je mi líto to smazat.