Před třemi dny mi přišly orgonity od Ondřeje - 3 HHG a 20 TB. Když jsem se dozvěděla o existenci orgonitu, pár týdnů jsem nad tím přemýšlela, hledala informace, pročítala fóra a celkově jsem se snažila nějak si to přebrat. Až jsem si řekla, že nejlepší bude vyzkoušet to v praxi. Takže už od začátku jsem se k orgošům stavěla stylem "uvidíme, jestli to bude fungovat".
Na první dojem vcelku žádný zázrak, na poště nebyli ani zvlášť milí, ani nijak nepříjemní a hlavní pocit, který převládal, když jsem je nesla domů, byla zvědavost. Nadšení taky, ale nic, co by se nedalo přičítat očekávání nebo sugesci. Žádnou energii jsem necítila, a to ani po vybalení, ačkoliv jinak energie cítím vcelku běžně. Asi to závisí na druhu... Ale s oběma menšíma HHG - lapisovým a tyrkysovým - jsem měla tendenci se pořád "mazlit", přejíždět po nich rukou a hrát si s nima, takže něco tam asi přece jen bylo:-)
První, co jsem udělala doma, bylo podarování ledničky, mikrovlnky a wifi jedním nebo dvěma TB. U mě v pokoji dostal po jednom ještě notebook a mobil. Do kruhu ze šesti TB jsem postavila flašku s vodou, zbytek orgonitů jsem nechala volně v pokoji a čekala, co se bude dít.
K mému zklamání se žádné úžasné řetízkování bublinek ve vodě nekonalo, jen maličko v místě, kde byla láhev zúžená. Voda tam stála nejmíň hodinu, ale spíš dvě. Když jsem ji pila, přišla mi jako obyčejná odstátá voda, ale žádnou na srovnání jsem neměla, takže nemůžu říct jistě, že to s ní nic neudělalo. Každopádně by mě zajímalo, na čem závisí to řetízkování

Když jsem šla spát, měla jsem docela obavy, abych usnula, neb jsem toho v pokoji měla docela dost. Dva menší HHG jsem nakonec spolu se dvěma TB šoupla na parapet k nohám postele (jeden jsem měla původně asi metr od hlavy a nemohla jsem usnout), HHG5 jsem obložila dvanácti TB na zemi u nohou postele. Své asi udělal i TB u mobilu, který mívám v noci asi půl metru od hlavy.
Ačkoliv jsem zrovna měla spánkový dluh, stačilo mi osm hodin (přičemž jsem chvíli nemohla usnout a párkrát jsem se probudila) k tomu, abych byla ráno vyspaná (i když spíš mi to přišlo, jako když si dáte kafe - prostě máte energii, ale mozek úplně odpočatý není). Dokonce jsem přišla do práce s veselou náladou, což se mi v poslední době moc nestává.
Do práce jsem si donesla lapisový HHG a co jsem si všimla, nebyla jsem tak ospalá, unavená a líná něco dělat, jako v práci posledních pár měsíců bývám. Pro představu, pracuju jako programátor v openspace kanceláři zhruba 10x20 metrů, je tu asi 20 počítačů, pár automatů, tiskárna, v těsném sousedství je serverovna, takže je tady toho opravdu hodně. V práci jsem něco málo přes rok a za tu dobu jsem na sobě zaznamenala docela výrazné změny k horšímu (nedostatek energie a z toho pramenící nechuť cokoliv dělat, komunikovat, horší spánek - ani když spím hodně, třeba i 10 - 12 hodin, nebudím se odpočatá, prakticky pořád jsem unavená a ospalá, taky jsem pořád nemocná).
Celkově by se takhle daly shrnout účinky, které jsem zatím zaznamenala. Spím kratší dobu a k ránu se budím - to se mi dřív stávalo, jen když jsem spala dýl, než jsem potřebovala (teď jsem dlouhodobě nevyspaná a málokdy to stihnu dohnat). Budím se odpočatá a po několika měsících zase vstávám s radostí (dokonce jsem včera poděkovala budíčku, že mě vzbudil, což už je síla:-)). Celkově mám přes den víc energie, což přičítám hlavně odstínění počítačů, u kterých trávím prakticky veškerý čas. Dál - tohle se hůř popisuje, ale je to dost podstatné - měla jsem pocit, že se mi jakoby "zamlžilo" myšlení - že mi to prostě několik let zpátky myslelo mnohem jasněji. Váhavě jsem to přičetla věku (je mi 26), ale stejně jsem pořád hledala jinou příčinu. Teď je to pryč. Mám zase dost energie jasně myslet a chovám se zase jako živý člověk a ne jako vyčerpaná troska, žijící svůj život někde mezi spánkem a polospánkem, což jsem naposledy zažila snad někdy v šestnácti.
No, myslím, že jsem se tu vykecala dost

Ještě by mě zajímalo, jestli ten jeden HHG na tak velký kancl stačí? Je tam toho opravdu dost...
A otázka číslo dvě - závisí nějak funkce orgonitu na tom, jak je otočený? Myslím tím, jestli stojí na té širší základně, nebo třeba leží na boku - jak to ovlivňuje jeho funkci a směrování energie?
Pokud mi někdo odpovíte, budu ráda

Pro Ondřeje: Jestli to budeš číst, ber to jako reakci, se kterou můžeš naložit podle svého uvážení. Chtěla jsem ti napsat na mail později, až budu vědět, jak to působí po delší době. Ale jak se znám, taky se k tomu nemusím dostat, neb jsem kůže líná a zapomnětlivá :-/ A abych nezapomněla, díky