Složení
Re: Složení
Jojo; a taky myslím že není dobré nasypat tam nejdrobnější piliny, které se tak natěsno poskládají či položí, že je tam u sebe skoro jenom kov a minimum organika... Myslím že je nejlepší dodržet co nejlíp ten poměr cca 50 : 50 - to by asi měl být ideál, proto jsem pro, prokládat jemnější piliny trošku většími stočenými šponkami, aby to fakt bylo i vizuelně blízko tomu poměru 50 : 50...
I nejmenší třísečky od klíčníka vždy míchám s pryskyřicí, ne jenom prosté zalití. V hhg to má význam, že když hlavní středový krystal míří nahoru tak než ta energie opustí orgonit se musí poprat s tou jemností a přesto to funguje velice dobře.

Se zatočenýma spirálama nikdy nedosáhneš takovou hustotu jako se třískama.mufin píše:Já slyšel hobliny i u kovu ale to je ojedinělýNicméně špony zas tolik řezat nemusí a v orgonitu dobře fungují. Nebrzděte své odlévání jen kvuli tomu, že jste sehnali "jen" ostré špony. Poslouží účelu stejně dobře jako kovové piliny a třísky.
nepravidelnost není nutná. orgonit někdo dělá i z poměděných kuliček do vzduchovek (BB).sophia píše:jde o to aby třísky/šponky/hoblinky byly pokud možno nepravidelné a vytvářely tím chaotické překážky pro orgon
Ondrej: Pomer 50 ku 50 je pomer kovových pilín a živice.
Jasně že jen stočený větší špony jsou zase řídký co se kovu týče v orgonitu, nejlepší mi přijde kombinace - směs toho všeho...
jasně že třísky a pryskyřice, ale jako hmotnot nebo objem? nebo něco jinýho? Mě udávání tohoto kouzelnýho poměru přijde jaksi irelevantní.
Proč ne olovo?Rio píše:Druhá složka je anorganická, složená typicky z kovových (železo, hliník, meď, mosaz, bronz atd. NE nerez nebo olovo!) třísek, špon (ne kroucených), pilin, hoblin, prášku
- proč nekroucené špony??
- na spoustě fotek tam má právě každej kroucené špony
Len ma tak mapadlo,co tak pouzit cín.
No, nevím, ale když se všude píše jak při výrobě orgonitu jsou důležité pozitivní emoce a vůbec všechno pozitivní, tak se mě moc nezdá, že by v orgonitu mohlo být jedovaté olovo nebo cín. Mohli by to posoudit třeba elekta nebo cardej či muffin ?

Těžko říct... někdo dává do Orgonitů malé kuličky z ložisek, které jsou snad taky z olova. Jinak hliník je nejlepší všeobecně se říká...
Kuličky z ložisek jsou z tvrdé oceli.Ale co by mě na nich vadilo, je to, že jako koule asi moc neodrážejí.Tedy podle zákona o úhlu dopadu a odrazu. nevím, možná to nevadí.