aktivní zařízení Mobius Coil (Mobiova cívka)
aktivní zařízení Mobius Coil (Mobiova cívka)
Doposud jsem dělal převážně pasivní transformátory orgonu, a vyhýbal se aktivním zařízením. Myslím, že aktivní jsou ještě více zajímavé než pasivní. Většinou se jedná o to, že kolem krystalu je vinutí z drátu do kterého se pouští proud, buď impulsní nebo konstantní. To generuje vibrace - skalární vlnění. Je to jednoduché a údajně velmi účinné. Například tohle video, kde proud obstarává zemské napětí 0,5V ze dvou trubek píchnutých v zemi
Taky by to napájení asi zvládlo i solární zahradní světlo za 150,- Kč z Hornbachu. Ve dne dobíjí vestavěnou baterku 650 mAh
tady video jak udělat cívku kolem krystalu
máte s tím zkušenosti - co si o tom myslíte?
Taky by to napájení asi zvládlo i solární zahradní světlo za 150,- Kč z Hornbachu. Ve dne dobíjí vestavěnou baterku 650 mAh
tady video jak udělat cívku kolem krystalu
máte s tím zkušenosti - co si o tom myslíte?
Naposledy upravil(a) sophia dne 08 črc 2009 23:00, celkem upraveno 1 x.
Re: aktivní zařízení Mobius Coil (Mobiova cívka)
Ja dělam aktivni už delši dobu použivam tam cifky podle tohodle navodu
http://www.littlemountainsmudge.com/mob ... osknot.htm
živeny je to asi 12V pulznim ze staryho ovdače na majáky nebo signalem z PC přes zesilovač je duležity aby meli cifky zpravnej odpor aby to nespalilo koncovej stupen zesilovače propojeni z Pc spouži jak na zvišeni vykonu tak i na programovani použivam na to program cybershaman 7
Už budou moje schopnosti v zase v provozu tak zkusim zmerit o kolik to napajeni zvedne vykon a jakej vylv to bude mit na kvalitu energie.kdysi davno sem to měril a myslim že to to zvedlo vykon nejak 7x
U aktivnich se hodi troško jina stavba orgonitu i trošku jina směs da se tim pak jeste o dodt zesilit.
http://www.littlemountainsmudge.com/mob ... osknot.htm
živeny je to asi 12V pulznim ze staryho ovdače na majáky nebo signalem z PC přes zesilovač je duležity aby meli cifky zpravnej odpor aby to nespalilo koncovej stupen zesilovače propojeni z Pc spouži jak na zvišeni vykonu tak i na programovani použivam na to program cybershaman 7
Už budou moje schopnosti v zase v provozu tak zkusim zmerit o kolik to napajeni zvedne vykon a jakej vylv to bude mit na kvalitu energie.kdysi davno sem to měril a myslim že to to zvedlo vykon nejak 7x
U aktivnich se hodi troško jina stavba orgonitu i trošku jina směs da se tim pak jeste o dodt zesilit.
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum! 

Anglánsky skoro neumím tak se ptám: na umotání mob. cívky může být použitý i drát "splétaný" z více pramínků, nebo je lepší jeden drát - nedělený. Vím, že se tady někde píše, že dobrý drát je Cu lakovaný, že nezabírá místo plastová izolace. Ale kde vzít jistotu, že lak nebude někde narušený, zvláště, když se to třeba použije z nějaké vyřazené cívky, či rotoru (statoru).
řekl bych že by použit šel ale asi to nebude idealni o tu izolaci bych se nebal vydrži pomerne dodt a museli by ležet 2 odizolovany mista na sobě aby to něco provedlo
Help! I'm a multidimensional being trapped in a linear time-space continuum! 

Používám telekomácký žilky s izolací. S izolací jsou lepší na dosažení 90° křížení, jinak to nemá valný smysl.
-
Je to špatně, chlapče, takto ne. umístit pouze do předem nastavené geometrické soustavy bez přímého kontaku s krystaly.
co přesně je špatně?vladimir123 píše:Je to špatně, chlapče, takto ne.

Já používám cívku vyrobenou tímto způsobem: do plexiskla vygravíruji potřebný tvar cívky s příslušným počtem závitů. Hloubka drážky je min. 1 mm. Budoucí vývody vtavím do plexiskla tak aby jeden konec kontaktu směřoval do vygravírované drážky a druhý ven z plexiskla. Poté zaplním vygravírovanou drážku ( cívku) rtutí a přilepím horní kryt. Toto provést velice důkladně vzhledem k těkavosti rtuti! Drážku lze ovšem osadit i měděným drátem o příslušném průměru ovšem vyjímečné vlastosti rtuti jde o slabší náhražku. Pak již jen laboruji s geometrickým rozestavěním krystalů, jejich umístěním, nejlépe v dutinovém rezonátoru-tedy pyramidě-se současným zaváděním proudu. Zapojuji jako rc tedy s kondenzátorem-oscilace. Před konečnou fikxací soustavu důkladně otestuji. Časově jsem dost omezen a tak toto dávám k dispozici k dalším experimentům. vladimir123
to: vladimira
Pokud si děláte srandu, přispívejte místo do tohoto fóra raději třeba do fudge.cz
Pokud jste vlastníkem nějaké technologie, o kterou byste se chtěl podělit,
podělte se o ni úplně, to jest kompletní technické podklady a dosavadní výsledky (včetně slepých cest),
nikoli útržkovité informace. Nejste jedinný, kdo je časově omezen.
Pokud si děláte srandu, přispívejte místo do tohoto fóra raději třeba do fudge.cz
Pokud jste vlastníkem nějaké technologie, o kterou byste se chtěl podělit,
podělte se o ni úplně, to jest kompletní technické podklady a dosavadní výsledky (včetně slepých cest),
nikoli útržkovité informace. Nejste jedinný, kdo je časově omezen.
Nevím z čeho jste usoudil, že si dělám srandu. Ale nikdo Vás nenutí používat nové náměty a pokud chcete experimentovat, čas si musíte najít. S touto technologií teprve začínám a časem samozřejmě dodám i nákresy.
Zkuste se někdy podívat dál něž k zadním vrátkům vaší zahrádky...... svět je daleko složitější.
Zkuste se někdy podívat dál něž k zadním vrátkům vaší zahrádky...... svět je daleko složitější.
vladimira: dovedu si to představit, ale zatím to nedává smysl a nevím co to má společného s cívkou používanou na "buzení" krystalů. Existuje už foto na netu?
Jsem na cestách a foto musím nejprve pořídit.
Pre pochopenie staci nakres "rukou". Schema. 

Věta "umístit pouze do předem nastavené geometrické soustavy bez přímého kontaku s krystaly" na mě působila provokativně. Léta to lidé s úspěchem dělají přímo na krystal, a najednou "je to špatně, chlapče, takto ne".
Pak ten popis Vaší technologie mi přišel takový hodně neurčitý, asi jako kdybych vynalezl nějaký elektronický přístroj a popsal jej někomu "jsou tam nějaké cívky, kondenzátory, odpory, je to ve stínící krabičce", prostě příliš neurčité s nutností velkého počtu kombinací a experimentů, což nikomu čas neušetří". Také nákup a práce se rtutí není pro nás amatéry běžnou záležitostí.
Proto to podezření, že si tu nějaký ... ze spolku Sysif.. z nás dělá srandu.
Ale také beru v úvahu, že formulace Vašeho textu byla taková jen proto, že jste třeba velmi časově vytížený. Také beru v úvahu, že je možné, že u takových vynálezů funguje hodně intuice; i když dáte nějaký nekonkrétní popis, tak opravdový zájemce už tak nějak bude tušit, jak to má již napoprvé zapojit bez potřeby velkého počtu experimentů (sám jsem to zažil v praxi).
Proto jsem připojil i tu druhou část odpovědi. Pokud máte nějakou technologii k nabídnutí, jste tu velmi vítán a budeme moc rádi za informace. Dle mého mínění je toto forum jedno z nejvhodnějších míst. Jsou tu skvělí lidé ochotni experimentovat a forum je i tak nějak chráněno před lidmi s antipatiemi k těmto technologiím.
Máte pravdu, že za vrátka nyní raději nevylézám. I když je to spíše proto, že jsem kdysi v zápalu nadšení vyrazil za vrátka hodně daleko a málem jsem nenašel cestu zpátky. Tak si na zahrádce lížu rány a čekám, až nabudu jistoty, že se to nebude opakovat. Spíše bylo chybou, že jsem neodolal pokušení odpovědět, i když tuším, že výzkum alt. technologií není má cesta. Měl jsem to nechat lidem, kterých se to týká. Příště...
Pak ten popis Vaší technologie mi přišel takový hodně neurčitý, asi jako kdybych vynalezl nějaký elektronický přístroj a popsal jej někomu "jsou tam nějaké cívky, kondenzátory, odpory, je to ve stínící krabičce", prostě příliš neurčité s nutností velkého počtu kombinací a experimentů, což nikomu čas neušetří". Také nákup a práce se rtutí není pro nás amatéry běžnou záležitostí.
Proto to podezření, že si tu nějaký ... ze spolku Sysif.. z nás dělá srandu.
Ale také beru v úvahu, že formulace Vašeho textu byla taková jen proto, že jste třeba velmi časově vytížený. Také beru v úvahu, že je možné, že u takových vynálezů funguje hodně intuice; i když dáte nějaký nekonkrétní popis, tak opravdový zájemce už tak nějak bude tušit, jak to má již napoprvé zapojit bez potřeby velkého počtu experimentů (sám jsem to zažil v praxi).
Proto jsem připojil i tu druhou část odpovědi. Pokud máte nějakou technologii k nabídnutí, jste tu velmi vítán a budeme moc rádi za informace. Dle mého mínění je toto forum jedno z nejvhodnějších míst. Jsou tu skvělí lidé ochotni experimentovat a forum je i tak nějak chráněno před lidmi s antipatiemi k těmto technologiím.
Máte pravdu, že za vrátka nyní raději nevylézám. I když je to spíše proto, že jsem kdysi v zápalu nadšení vyrazil za vrátka hodně daleko a málem jsem nenašel cestu zpátky. Tak si na zahrádce lížu rány a čekám, až nabudu jistoty, že se to nebude opakovat. Spíše bylo chybou, že jsem neodolal pokušení odpovědět, i když tuším, že výzkum alt. technologií není má cesta. Měl jsem to nechat lidem, kterých se to týká. Příště...