nevum, trosek se na toto cele divam skepticky. Nejvetsi uspech jsem mel vždy s octem

TW uplne nevim co je...a jaky je jeho princip...pokud je to pokrok, hod na forum nejakou kuchařku(recepr) prosim

staci rozprasovat. je to nejvyhodnejsi metoda. effekt ale nenastane hned a podle teploty okoli nekdy tvrva dokonce i den, nez se neco stane. zda se mi, ze je i treba vetsi mnozstvi nez za tepleho obdobi. (asi 2x tolik)Jandra píše:Tak sem to cele cetl a mam otazku, jak to tedy resit v zimnim obdobi?? jelikoz je chladno tak se to moc odparovat nebude(jedine tomu napomoci....), takze usuzuju ze v zimnom obdobi to nema cenu???
Ano Tosky, tak by to nejak melo pracovat.....planuji v tomto ohledu prevratnou medotu, jak dopravit do mraků porci kys. citronove. Udajne by mela byt v tomto ohledu jeste silnejsi a hlavne je to konecne tuha látka. Pro me pokusy se nehodila kapalina v podobe octa. Ale i na ten nenecham dopustitTosky píše:Ahoj, divím se že to tu ještě nikdo nenapsal, jenom sofia to naznačil. Co jsem se dočetl na netu já, tak nejde přímo o chemickou reakci při octování, ale o to, že ocet silně inozuje vzduch, kdy vzniká silná řetězová reakce, která se šíří až do mraků. Takže by mohlo být možné, že to pracuje na principu neutralizace kationtů v prostředí? Jak jinak si vysvětlit, že relativně málo octa dokáže vyčistit velký kus oblohy?
Více přemýšlej svojí hlavou a nevěř všemu, co je kde napsáno. Teď ráno, když venku dýcháš, taky ti jde od pusy kontrails, ale nemyslím, že že bys chodil v -58 stupních.Naso píše:tak jsem četl že pro tvorbu kontrails je potřeba specifických podmínek - 58°C a 70%vlhkost
Zajímavé jsou ty náhody, které se přirozených kondenzačních stop týkají. Třeba když se ti nad hlavou objeví hvězda ze tří čar (taková ta jako když jsi dostával jedničku s hvězdičkou). To znamená, že někde nahoře byla malá kruhová vzdušná anomálie (teplota, tlak, rosný bod), ve které se stopa vytvořila, a mimo ni se nevytvořilo nic. A zcela náhodou přesně přes prostředek proletěla 3 zcela dopravní letadla tak, aby se jejich dráhy protly v jednom bodě.Majkl1 píše:Být proti všemu oficiálnímu=konspirátorem za každou cenu, není zdaleka vždy ku prospěchu věci.