Kelímky z IKEA, 5% mouky a málo tvrdidla = super výsledek
Re: Kelímky z IKEA, 5% mouky a málo tvrdidla = super výsledek
To, že si ju kúpim z nášho dedinského mlyna, ktorému dodáva obilniny naše dedinské družstvo. 

tak to jedině ano, ale dnes v obchodech všechny ty oleje z ukrajiny a kdo ví odkud... a taky tady v cz se pěstuje už mraky gmo produkce
jeden by z toho zvracel

ČR patří v pěstování genetické kukuřice k evropským rekordmanům
http://www.novinky.cz/domaci/139899-cr- ... manum.html
dneska když si kupujete v zahradnictví semínka na vaši bio zahrádku, tak už i ta semínka jsou gmo modifikovaná a je to označeno symbolem na obalu

jeden by z toho zvracel

ČR patří v pěstování genetické kukuřice k evropským rekordmanům
http://www.novinky.cz/domaci/139899-cr- ... manum.html
dneska když si kupujete v zahradnictví semínka na vaši bio zahrádku, tak už i ta semínka jsou gmo modifikovaná a je to označeno symbolem na obalu

gmo veci by mali byt oznacene a to sa tyka aj muky ...aspon si to myslim
Budem možno trochu OT, ale nedá mi to.
Čo sa týka tej múky z hypersupermarketu, musí v nej byť nejaký sajrajt, alebo je nejako "ožarovaná". Onoho času sme našej starkej darovali domácu pekárničku. Starká je dodnes z nej nadšená a my ostatní z jej výsledkov. Z bežnej (rozumej hypersupermarketovej) múky sa jej nikdy nepodarilo založiť tzv. "kvások", čo je v skratke prirodzený proces kvasenia múky, ktorého výsledkom je jedna zo základných zložiek domáceho chlebíka. Bežná múka vôbec nezačala kvasiť a po niekoľkých dňoch začala plesnieť. Pred nedávnom som sa zastavil v jednom malom dedinskom mlyne a kúpil jej na skúšku múku tam. Skúste hádať výsledok ...
ak by mal niekto záujem, linku na ten mlyn hodím do SS
Čo sa týka tej múky z hypersupermarketu, musí v nej byť nejaký sajrajt, alebo je nejako "ožarovaná". Onoho času sme našej starkej darovali domácu pekárničku. Starká je dodnes z nej nadšená a my ostatní z jej výsledkov. Z bežnej (rozumej hypersupermarketovej) múky sa jej nikdy nepodarilo založiť tzv. "kvások", čo je v skratke prirodzený proces kvasenia múky, ktorého výsledkom je jedna zo základných zložiek domáceho chlebíka. Bežná múka vôbec nezačala kvasiť a po niekoľkých dňoch začala plesnieť. Pred nedávnom som sa zastavil v jednom malom dedinskom mlyne a kúpil jej na skúšku múku tam. Skúste hádať výsledok ...

ak by mal niekto záujem, linku na ten mlyn hodím do SS
tak jsem si zajel pro pryskyrici, mali jen havelpol 2 modre barvy a o neco drazsi.. havelpol 1 nebyla, ze ta dojde vzdycky rychle, ze to berou lidi po sudech.. priznejte se kdo tam bere takove mnozstvi 
no tak jsem to zkusil odlit i s tou moukou, je to nadherne hladky, vubec to nepopraskalo a zatim to jeste smrdi, ale jen trochu tak uvidime.. a obloha hned uplne cista tak jsem rad

no tak jsem to zkusil odlit i s tou moukou, je to nadherne hladky, vubec to nepopraskalo a zatim to jeste smrdi, ale jen trochu tak uvidime.. a obloha hned uplne cista tak jsem rad

Takhle jsem si to shrnul v hlavě:elekta píše: Varianta 1) 50% kovové špony+45% pryskyřice+5% hrubá mouka+krystal
Varianta 2) 50% kovové špony+50% pryskyřice+krystal
Obě dvě varianty jsou funkční.
Var.1) průměrný výkon (emise+, absorbce-)je 75%
Var.2) -"- je 100%
Hladká cca 63%, polohrubá 69%.
Vzhledem k tomu, že neumíme měřit výkon, jsou tato procenta jen pomocná vodítka, ať se mohu ptát a ať máme jakousi představu.
Díky 5% podílu mouky v orgonitu sice orgonit tolik nezapáchá, ale má asi trochu menší výkon (o 1/4 až 1/3).
Je můj závěr správný? Díky.
PS: je asi zbytečnost přidávat mouku do orgonitu z kovových pilin?
Berme to s nadhledem.
Snažím se informace o orgonitu a souvisejících věcech shrnout do jedné ucelené orgonitové otevřené encyklopedie... Zatím nic moc http://orgowiki.mzf.cz
Snažím se informace o orgonitu a souvisejících věcech shrnout do jedné ucelené orgonitové otevřené encyklopedie... Zatím nic moc http://orgowiki.mzf.cz
predchozi diksuter se ptal, jestli ma nejake prakticke opodstatneni pridavat mouku do orgonitu z kovových pilin (predpokladam, ze myslel kovovy prasek).
Mam to chapat jako tak, ze praskovy orgonit nepraská pri vytvrzování?
Mam to chapat jako tak, ze praskovy orgonit nepraská pri vytvrzování?
Diky za radu ohledne pridavani mouky do pryskyrice.
Naopak nabizim jako inovaci vhodnou pro tyto vanocni casy ...
... pridavat pryskyrici a tvrdilo do cukrovi.
Vzhledem k chem reakci s vysokou teplotou se takove cukrovi upece samo, neni k tomu treba pecici trouba a usetri se tak za energie.
Ale pokud byste to nekdo zkouseli, neposilejte mi prosim z vdecnosti za tuto skvelou radu
ukazku vyrobeneho cukrovi.
Ja ... totiz ... ehm ... cukrovi vlastne strasne nerad!
Naopak nabizim jako inovaci vhodnou pro tyto vanocni casy ...
... pridavat pryskyrici a tvrdilo do cukrovi.
Vzhledem k chem reakci s vysokou teplotou se takove cukrovi upece samo, neni k tomu treba pecici trouba a usetri se tak za energie.
Ale pokud byste to nekdo zkouseli, neposilejte mi prosim z vdecnosti za tuto skvelou radu
ukazku vyrobeneho cukrovi.
Ja ... totiz ... ehm ... cukrovi vlastne strasne nerad!

Re: Kelímky z IKEA, 5% mouky a málo tvrdidla = super výslede
Včera jsem koupila v LIDLU sadu kelímků 6 ks za 50 Kč, vypadají jako ze stejné hmoty jako ty z IKEA, jsou trošku větší.Píšu to proto, že Lidl je dostupnější než Ikea.
Mě se nejvíc osvědčujou porcelánový šálky na čaj
trochu vymažu olejem a hurá peče se. Vypadávaj pak samy.
Mám takovejch šálků šest, takže produkce naší manufaktury je 12 TBček denně, hé

Ahoj, a jakým olejem?kozma píše:Mě se nejvíc osvědčujou porcelánový šálky na čajtrochu vymažu olejem a hurá peče se. Vypadávaj pak samy.
hele, normálním nejlevnějším řepkovym olejem co se prodává v supermarketech.. vezmu si ubrousky nebo toal.papír a naliju to na to a pak tím vymazávám ty šálky. Nic se na ně nezalepí, takže zůstávají použitelné i na své původní určení 

Díky, mám totiž taky většinou porcelánové formy, snad to půjde i se skleněnými.kozma píše:hele, normálním nejlevnějším řepkovym olejem co se prodává v supermarketech.. vezmu si ubrousky nebo toal.papír a naliju to na to a pak tím vymazávám ty šálky. Nic se na ně nezalepí, takže zůstávají použitelné i na své původní určení
Pls, hoďte sem niekto obrázok tých kelímkov z IKEA. Nech viem, ktoré myslíte. Lebo ich tam majú asi sto druhov.