Radarové vzory - NAD ČR !
Re: Radarové vzory - NAD ČR !
no je to chemka to slo videt i pri nastupu vcera odpoledne (z kraje sylfy a par preletu v tom a pak souvisla mlecna deka) a az do toho rostla ta kupovita oblacnost.. a i ted treba na eumetsatu to jde poznat.... no tady prsi jeste ted, podle srazkoveho modelu asi od vcerejska, ale je to jen mirny destik s mirnym vetrikem, zase to schytava okoli, kde uz asi cb nepusobi (tam stoji uz voda na polich) takze ty povodne jsou myslim realne... a aero: vsiml jsem si na tom srazkovem modelu, ze tam u tebe opravdu po trech hodinach prestalo, vypada to tam dokonce, jako by se to tocilo kolem tveho cb, zvlastni 

Moje orgoše > Zde < - Moderátor fóra -
Nad Hradcem teda prší dost 

a dle meteoradaru bude ještě hůř
ted se to žene přímo na vás ....

Tam pomoze len riadny kaliber CB 

.../---/...
no severní hranici máš samé hory, tam se vzdycky snehu a deste vytvori dost tomu se tam neubranis... a zase se nam to tu pekne toci, pri minulych povodnich, kdy bylo zasazeno novojicinsko (mimocodem neni to moc daleko a tady bylo celou dobu sucho) tak se ta oblacnost porad tocila ve viru.. i ted je to proudeni zajimave a uz hodne dlouho porad stejne, podivejte se na nejakou animaci kde je videt cela evropa..
dnesk asem se zase kouknul na meteoradar http://radar.meteopress.cz/index.php
je zajímavé že centrum největších srážekje přímo pod radarem. Někdy se tvoří kolem něj kruh, kdy vevnitř je oblačnost menší a kolem je kruh velkých srážek ...
je zajímavé že centrum největších srážekje přímo pod radarem. Někdy se tvoří kolem něj kruh, kdy vevnitř je oblačnost menší a kolem je kruh velkých srážek ...
u srazkoveho radaru ruzné jemné(!) soustredné kruhy a anomalie u centra radaru nemusí být nic nenormalniho,
může to být (a pravděpodobně je) to dané samotnými vlastnostmi rararu (otáčivý a kývavý pohyb, trochu jiné chování blízkých a vzdálených odrazů, vliv blízkých terénních překážek a jiné)
Zajímavá anomálie z místa kolem radaru Skalky je tady
http://orgo-net.blogspot.com/2010/03/vl ... lecka.html
ale může lokální náhoda, vliv nějakého kopce, nebo něco jiného (prý je v této blasti i nějaký vojenský prostor)
může to být (a pravděpodobně je) to dané samotnými vlastnostmi rararu (otáčivý a kývavý pohyb, trochu jiné chování blízkých a vzdálených odrazů, vliv blízkých terénních překážek a jiné)
Zajímavá anomálie z místa kolem radaru Skalky je tady
http://orgo-net.blogspot.com/2010/03/vl ... lecka.html
ale může lokální náhoda, vliv nějakého kopce, nebo něco jiného (prý je v této blasti i nějaký vojenský prostor)
je dost mozne ze ceska armada a vubec cela meteorologie na techto akcich spolupracuje nejakym zpusobem...
ten střed fronty není v místech jak je radar - zvětšete si to a pak si to dejte třeba do google earth a uvidíte co tam je 

nemam google earth, odhal tajemstvi 

ty nás napínáš 

já tedy poblíž oblasti kde se podle mě mraky nechovají tak jak by měli vidim vojenský újezd březina. a také je tam již dříve zmíněný radar ČHMÚ.