Elektrosmog

Co bychom neměli přehlédnout...
am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: Elektrosmog

Příspěvek od am2 » 24 bře 2010 12:00

kde to je? (kojál) a proč jsou tam 2 kusy?

levi
Příspěvky: 291
Registrován: 30 led 2010 23:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Elektrosmog

Příspěvek od levi » 24 bře 2010 13:46

Na to říkám aaaaaaau!
Bolí mě po páteři, od krku mezi lopatky a ještě kousek, z tý věže nalevo, úplně se z toho musím přikrčit. Ta vpravo je lepší, nevím jestli dobrá, ale nejsem schopná se do toho položit, protože je to nepříjemné. Ještě u té nalevo - jakoby od ní šly takové provazce dolů, nahoře a pak ve spodní třetině, tak ty mi svítěj domodra. Podobně jsem cítila křížení dvou vedení vysokýho napětí (podobnou barvou, ale tam to jiskřilo nahoru). Nevím, jestli je tam v těch místech nějaký ukotvení (asi by mělo být, je to dost vysoký), tak jakoby tam. U toho prostředního kruhu tolik ne.

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Elektrosmog

Příspěvek od sophia » 24 bře 2010 15:43

jsem tam asi před rokem chtěl něco nechat, ale jezdil jsem dokola hodinu a po slepých polňačkách a nemohl se tam dostat přes Baťův kanál takže jsem tam nic nenechal poblíž :shock:

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Elektrosmog

Příspěvek od sophia » 24 bře 2010 15:56

levi píše:Potvrzuji, z toho obrázku to cítím taky dobře.
Jinak jsem objevila ještě o kousek levnější trifieldmeter na
http://www.tomsgadgets.com/products/det ... c=ALT100-6
a naprosto vážně uvažuju o tom, že ho pořídím. ...
Bacha, ono je Trifieldů několik typů, liší se tím co umí a citlivostí. Jinak bych se nebál to objednat venku, zatím vždy všechno přišlo.

Co se mikrovlnky týče, tu bych doma nechtěl ani ze zlata. Zbav se ji, hned jak to půjde. Nejde ani tak o to, jak mikrovlnka září (to se můžeš schovat do vedlejší místnosti :-D), ale o to, že to mění strukturu molekul jídla a nikdo ti neřekne co to dělá s lidským tělem. :evil:

levi
Příspěvky: 291
Registrován: 30 led 2010 23:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Elektrosmog

Příspěvek od levi » 24 bře 2010 16:29

Já to nepoužívám. Jen manžel a to se na něj vždycky mračím. Jednou jsem ale s kamarádovou mikrovlnkou zažila docela legraci - to když mu v mojí přítomnosti odmítla udělat vajíčka natvrdo. No vážně, dával je tam podruhý, potřetí, pořád nic, prý - to je divný, už by dávno měly být... Tak jsem se schovala za roh a byly hned :lol: :lol: :lol:

Jak poznám, který Trifield je který? (Který máš ty?) Já jsem na elektriku a na vlny celkem pako :oops:

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Elektrosmog

Příspěvek od sophia » 24 bře 2010 16:57


levi
Příspěvky: 291
Registrován: 30 led 2010 23:46
Bydliště: Hradec Králové

Re: Elektrosmog

Příspěvek od levi » 24 bře 2010 18:53

Tak to je ten samý. Díky.

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Elektrosmog

Příspěvek od Ondřej » 24 bře 2010 22:33

Radiovysílače Topolná: http://mapy.cz/#mm=FP@x=140265280@y=132616064@z=14
V provozu by měl být jen jeden (přepínají se). Neměl jsem munici...
http://orgo.cz/viewtopic.php?f=12&t=21& ... C3%A1#p157

Uživatelský avatar
Tauri
Příspěvky: 201
Registrován: 16 úno 2010 12:32
Bydliště: Východní čechy

Re: Elektrosmog

Příspěvek od Tauri » 22 kvě 2010 21:30

Tak coo, už jste byl někdo na té Zvičině? ;) Mam 2 orgonity asi 5km od Zvičiny, tak kdyby tam někdo hodil pár kousků a zahrabal je, bylo by to lepší 8-) Alespoň by na sebe viděli, zatím tam nemam cestu :cry: :cry: ach joo, necítí z těch fotek někdo jakou energii vyzařují ty vysílače? :roll:

Uživatelský avatar
sophia
Příspěvky: 925
Registrován: 31 kvě 2009 21:10
Bydliště: Jižní Morava

Re: Elektrosmog

Příspěvek od sophia » 22 kvě 2010 21:42

tohle je ta menší bts nyní ogiftovaná, změna nepatrná (viz. tohle vlákno pár stran zpět)
Obrázek
v prosinci
Obrázek
tahle velká bts zase dává kupodivu nějak málo
Obrázek

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Elektrosmog

Příspěvek od Ondřej » 23 kvě 2010 10:27

Zkus dát měřák před buben:) Předpokládám, že bubny mají mnohem menší rozptyl než panely...

Uživatelský avatar
Michael
Příspěvky: 473
Registrován: 29 srp 2009 12:47
Bydliště: doma a v okolí

Re: Elektrosmog

Příspěvek od Michael » 01 čer 2010 16:23

„Otrava Ameriky mobilními telefony“

„Elektromagnetické znečištění může být nejvýznamnější formou znečištění, kterou kdy lidská aktivita v tomto století vytvořila, o to nebezpečnější, že je neviditelné a nevnímatelné.“

Tento silný a pozoruhodný výrok pronesl prominentní lékař Andrew Weil, MD, autor osmi bestsellerů, absolvent Harvard Medicine School a mezinárodně uznávaný odborník na léčivé byliny a integrační medicínu. Až si přečtete zbytek této zprávy, pochopíte, proč je jeho výrok jak přesný, tak platný.

Fakta o používání mobilních telefonů

Rozmlouvání mobilním telefonem pouhých 500 minut měsíčně může zvýšit pravděpodobnost rakoviny mozku o 140% až 300% (1)
Ukázalo se, že radiace mobilního telefonu poškozuje a ničí živou NDA (2)
Radiace mobilního telefonu způsobuje prostupnost mozkokrevní bariéry, což umožňuje, aby jedy poškozovaly citlivou mozkovou tkáň (3)
Mobilní telefony nošené muži na opasku mohou snížit počet spermií o 30% (4) (5)
Po používání mobilního telefonu šest let se zvyšuje riziko vzniku akustického neuromu (nádor na sluchovém nervu) o 50% (6)
Radiace mobilního telefonu zvyšuje úroveň estrogenu a adrenalinu v těle, čímž narušuje hormonální rovnováhu (7)
Dvouminutový hovor mobilním telefonem mění mozkové funkce dětí na hodinu (8) (9)
Bezdrátové telefony znamenají vyšší riziko rakoviny, než mobilní telefony (10)

Rusové o tom věděli již dávno


V letech 1953 až 1976 Rusové směrovali elektromagnetické záření přímo na americké velvyslanectví v Moskvě. Šlo o nepřetržité bombardování touto radiací, protože Rusové používali tuto technologii v pokusu vyslechnout konverzace na americké půdě. Personál amerického velvyslanectví brzy onemocněl. Americký velvyslanec v Rusku dostal leukémii a byl nucen se vrátit do Spojených států. Jeho náhradník také dostal leukémii a i on byl nahrazen. Zaměstnanci byli neustále nemocní a navíc si během svého pobytu na velvyslanectví stěžovali na ztrátu paměti, zamlžení mozku, ztrátu soustředění a nespavost.

„Syndrom radiofrekvenční nemoci“ byla nemoc, kterou Rusové předtím identifikovali v experimentech. Takže nebyli překvapeni, když se o těchto zdravotních problémech dozvěděli. Nicméně stejná technologie je dnes propagována jako bezpečná a pohodlná. Pohodlná možná je, ale bezpečná ne.

Jak mobilní telefony fungují?


Mobilní telefony jsou opravdu pouze rádiové vysílače vysílající signály prostřednictvím rádiových vln. Tyto vlny jsou formou elektromagnetického záření, či EMR. Když je mobilní telefon zapnut, lokalizuje se tím, že vysílá řadu signálů na nejbližší věž mobilního operátora. Operátor pak přenese tyto informace do nejbližší ústředny. Při hovoru zasílá mobilní telefon údaje na nejbližší věž mobilního operátora, na ústřednu a pak na ústřednu v oblasti volačky, na jejíž číslo je voláno. Jakmile je spojení navázáno, mobilní telefon přenáší balíčky s vaším hlasem nebo textovými daty na druhou rádiovou vlnu, která je vytvořena za účelem přenosu informací. Tato druhá vlna se nazývá informace přenášející rádiová vlna, či ICRW. Když je hovor přijímán ústřednou volaného, vytvoří se spojení prostřednictvím nejbližší věže, která spojuje hovor s vaším telefonem. Prostřednictvím procesoru v mobilním telefonu je digitální informační signál přeměněn na analogový signál, aby bylo možné slyšet hlas. To vše se děje v průměrném čase čtyř až osmi vteřin.


Každý mobilní telefon obsahuje své dva vlastní vysílače. Účelem těchto vysílačů je kódování informací do rádiové vlny. Tato rádiová vlna vyzařuje z antény telefonu, rovnoměrně do prostoru. Kódovanými informacemi může být například zvuk vašeho hlasu, údaje vaší textové zprávy nebo fotografie. Vysílač pak odešle kódovanou vlnu, s vašimi informacemi nebo hlasem, na anténu, a anténa pak pošle signál. Funkcí antény je tyto rádiové vlny vrhnout do prostoru, aby je přijímač v nejbližší věži mobilních telefonů zachytil. To činí z antény nejnebezpečnější část telefonu.


Kde se vzala „buňka“ v mobilním telefonu


Věže mobilních telefonů emitují signály ve vzoru „okvětních lístků“ kolem věže. Tento 360° rádius kolem věže se nazývá „buňka“, a to je to, co výraz „buňka“ v mobilním telefonu znamená (cell phone). Když je mobilní telefon v buňce, obvykle má dobrý příjem. Ale když mobilní telefon není v „buňce“, signál je špatný. Takže aby mobilní operátoři poskytli naprosté pokrytí, věže mobilních telefonů a anténní věže musí být umístěny po celé oblasti, aby se "buňky“ vzájemně překrývaly. Člověk začíná vidět, jak obrovská infrastruktura musí být vytvořena, aby bylo zajištěno naprosté pokrytí. To je důvod, proč věže mobilních telefonů a anténní věže jsou tak všudypřítomné. A to je důvod, proč jsou tyto antény instalována na tak mnoha místech, jako hasičské stanice, školy, kostely a střechy, všude.

Co přesně je radiace mobilního telefonu


Elektromagnetické záření je forma energie, skládající se z magnetického pole a elektrického pole. Radiace mobilních telefonů je jedna z forem elektromagnetického záření. Celkové elektromagnetické záření spadá do spektra, které může sahat od radiace velmi nízké frekvence, či ELF, na spodním konci, po mikrovlny, rentgenové záření a gama záření na horním konci. Například elektrická rozvodná síť a vedení v našich domovech funguje na frekvenci 60 Hz, což se nachází na spodním konci spektra. Středovlnné rádio funguje na frekvencích megahertzů, zatímco většina mobilních telefonů funguje v rozsahu 800 až 2200 megahertz. Tyto frekvence jsou podstatně vyšší, než 60 Hz. Na horním konci energetického spektra najdeme rentgenové záření, které funguje na více než milionu megahertz. Tento druh radiační energie je znám také jako „ionizující“ záření, protože rádiové vlny jsou tak výkonné, že mohou rozkládat chemické vazby v těle a způsobovat genetické poškození. Radiace na spodním konci spektra je známá jako „neionizující“ záření, a záření tohoto druhu je vytvářeno takovými zařízeními, jako mobilní telefony, věže mobilních telefonů, bezdrátové routery, WiFi, atd. Tato forma záření je příliš slabá, aby rozložila chemické vazby, a to je jedním z důvodů, proč mnozí mylně věří, že radiace mobilních telefonů je neškodná.

Když rádiová vlna z mobilního telefonu osciluje na 800 až 2200 megahertz (či dva tisíce dvě stě milionů cyklů za vteřinu), pohybuje se příliš rychle, aby ji tělo detekovalo. Tělo prostě nedokáže rozpoznat rádiovou vlnu pohybující se touto rychlostí, a tím se tato vlna pohybuje neviditelně tělem, bez detekce. Radiace pohybující se takto rychle by mohla být rozpoznána pouze tehdy, když by byla poháněna velmi silným zdrojem. Pokud je síla (výkon) pohánějící rádio dostatečně silná, může vlna způsobit poškození prostřednictvím toho, že zahřeje biologickou tkáň. Protože mobilní telefony nejsou dostatečně silné/výkonné), aby zahřívaly biologickou tkáň, mechanismus, kterým mobilní telefony způsobují poškození, funguje jinak. Tento mechanismus bude vysvětlen v jiné části této zprávy.

celá studie, kterou OSUD.cz nechal na vlastní náklady přeložit, má 27 stránek a je určena k šíření mezi vaše známé e-maily
stahnout ve formátu PDF si ji můžete ZDE. :arrow:
otrava_mobilnim_telefonovanim.pdf
zdroj: http://www.osud.cz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: Elektrosmog

Příspěvek od am2 » 01 čer 2010 18:19

tahle velká bts zase dává kupodivu nějak málo
BTS panely, zejména ty dlouhé, mají relativně úzkou vertikální směrovost (pár stupňů),
takže pokud ty antény měříš takhle z úhlu 40st, tak bys ani neměl moc naměřit. Musel bys to měřit téměř v ose.
Některé antény mají "falešný" náklon, tj. anténa září trochu šikmo dolů, než v ose.
http://www.gsmcables.cz/bts/anteny.htm
(Bubny/paraboly by měly mít "rozptyl" také jen pár stupňů, takže tam platí to samé.)
A už i TV vysílače používají, zdá se, antény s určitou vertikální směrovostí.
Takže asi jen u starších vysílačů či u wifi a jiných podobných méně vertikálně směrových zdrojů lze něco skutečného naměřit.

Zkus najít budovu s BTS a změřit ji z nějakého protějšího paneláku, patro po patře (z oken na schodišti).
Nevím, kde bydlíš, ale tady v Brně jsou i případy, kdy je BTS na nižší budově, která to "pálí" do protějších vyšších blízkých (200m?) paneláků (bydlet bych tam nechtěl...).

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Elektrosmog

Příspěvek od Ondřej » 01 srp 2010 16:58

Je tu někdo ze Zlína že by se podíval na tu Topolnou? Ze Zlína je to "za barákem", na mě už je to celkem štreka, zvláště když jiný cíl tam nemám...

Uživatelský avatar
Michael
Příspěvky: 473
Registrován: 29 srp 2009 12:47
Bydliště: doma a v okolí

Vysoké napětí blokuje mozek

Příspěvek od Michael » 21 zář 2010 22:13

Vysoké napětí blokuje mozek

Zvířata i lidé mají v sobě zabudovaný nějaký vnitřní kompas a nějakým způsobem dokážou vnímat zemský magnetismus. Vysoké napětí tento jev potlačuje.

Krávy a jeleni jsou živý kompas

Pasoucí se dobytek i spící jeleni mají těla vždy natočena podél severojižní osy k magnetickému poli Země. Potvrdili to evropští vědci pomocí satelitních snímků serveru Google Earth. Hlavy pasoucích se, nebo spících zvířat směřují vždy k severu.

Této vlastnosti si nevšimli po dlouhá tisíciletí lovci ani pastevci. Ti se domnívali, že zvířata jsou vždy natočena podle převládajících větrů nebo slunečních paprsků.

Zajímavý výzkum vedla Sabine Begall z Německa. Spolu s kolegy porovnávali na satelitních snímcích 8510 pasoucích se krav a pohyb jelenů na 308 pastvinách a pláních.

Výzkum také ukázal, jakým způsobem se ukládají ke spánku jeleni. Porovnali 3000 kusů na více jak 225 místech v České republice. Všechna zvířata byla skutečně nasměrována k magnetickému severu, nebo jihu. Jejich poloha se na první pohled lišila od směru převládajících větru a slunečních paprsků. To dokazuje, že zvířata mají v sobě zabudovaný nějaký vnitřní kompas a že nějakým způsobem dokážou vnímat zemský magnetismus.

Doposud se odborníci domnívali, že zemské magnetické pole využívají k přesunům spíše malí savci, hlodavci, ptáci, želvy a lososi.

Tuto vlastnost mohou mít i lidé a z velkých savců jsou v podezření velryby. Některé studie potvrdily, že lidé spící v pozici východ-západ mají daleko kratší rychlý spánek, tzv. spánkové cykly REM, ve kterém nastávají sny. Při změně polohy do pozice sever-jih se spánek prodlužuje.

Magnetické působí na živé tvory různě. Čím větší je odchylka magnetického a zeměpisného severu, tím větší je také odklon krav (nebo jelenů) od zeměpisného směru. Odklon závisí na zeměpisné poloze zkoumaného objektu.

Zdroj:
http://timesofindia.indiatimes.com/Cows ... 406308.cms

Odborníci se k této nové teorii staví značně skepticky. Sledoval jsem rozhovor autora se zástupcem oficiální vědy. Věda tvrdošíjně tvrdí, že pokud se zvířata otáčí sněrem k magnetickému pólu, tak musejí mít v sobě nějakou feromagnetickou složku, nebo prvek. ten věda nenašla, proto zvířta nemohou rozpoznat kde je sever a jih. Domnívám se, že věda asi málo hledala.

Dráty s elektřinou mění chování zvířat

Vědcům se podařilo prokázat, že magnetické pole například pod dráty vysokého napětí má prokazatelný vliv na chování zvířat. Tudíž lze předpokládat, že ho bude mít i na člověka. Češi prokázali, že u stád jelenů a krav elektromagnetické pole drátů ruší schopnost pást se a spát v severojižním směru.

"Pokud se pod vedením vysokého napětí – a tedy v magnetickém poli – chová zvěř jinak, než je obvyklé, musí u ní nepochybně docházet ke změnám na mozkové, buněčné i molekulární úrovni," říká profesor Hynek Burda z Univerzity v Duisburgu-Essenu.

Výsledky svého nejnovějšího objevu zveřejňuje nejnovější číslo prestižního vědeckého časopisu USA Proceedings of National Academy of Sciences.

Pod článkem je podepsán zmíněný profesor Burda, německá kolegyně Sabine Begallová, Pavel Němec z Univerzity Karlovy a Jaroslav Červený z české Akademie věd.

Nyní přichází tým s poznáním, že zvěř tuto svoji schopnost ztrácí pod vedením vysokého napětí: pak se chová zcela chaoticky a staví se při pastvě do nejrůznějších světových stran. Jakmile se zvěř od vysokého napětí vzdálí, opět – při pastvě či při spánku – srovná těla do severojižního směru.

"Rušivý efekt elektromagnetických polí na chování zvěře je pozorovatelný asi do padesáti metrů od silnoproudého vedení," říká Pavel Němec.

Vědci přiznávají, že svým objevem otevírají dveře do místnosti, o níž jen tuší, co vše může skrývat.

"O vlivu elektrického pole na zdraví lidí existuje množství rozporuplných názorů, my se ale chceme věnovat dosud neprobádaným účinkům magnetického pole," dodává Burda.

Vysoké napětí blokuje vnitřní "kompas" zvěře

Když lidé projíždějí, případně procházejí českou krajinou, je jim v podstatě jedno, odkud a kam směřuje vedení vysokého napětí. Stáda krav, jelení či srnčí zvěře jsou na tom o poznání hůř. Jakmile se totiž přiblíží ke stožárům vysokého napětí, zmizí "střelka" jejich vnitřního geokompasu.

"Pod těmi dráty se vnitřní kompas zvěře doslova vyruší, takže se začnou rázem chovat zcela jinak. Jakmile se ale od stožárů vzdálí, tak se jim jejich cit pro určení severu či jihu okamžitě vrací," prozrazuje profesor Hynek Burda z Univerzity v Duisburgu-Essenu.

Stovky terénních pozorování jelení a srnčí zvěře a tisíce satelitních či leteckých snímků hovoří i podle Jaroslava Červeného z české Akademie věd zcela přesvědčivě – vedení vysokého napětí dočasně blokuje zatím jen obtížně vysvětlitelnou schopnost zvěře orientovat se v terénu.

Pavel Němec z katedry zoologie Univerzity Karlovy vysvětluje zablokování přírodního "kompasu" zvěře následovně:

"Střídavý proud ve vysokém napětí produkuje střídavé magnetické pole a to pak mění zemský magnetismus, podle něhož se orientují stáda. Je to podobné jako s rádiem, když nemá signál a z reproduktorů slyšíme jen šum."

Podle akademika Červeného jde o první jednoznačné a jednoduché měření vlivu magnetického pole na chování zvířat. Vědci se již nyní připravují na další etapu výzkumu: pokud se mění chování zvěře, může elektromagnetické pole v blízkosti vysokého napětí škodit i jejímu zdraví? A nakolik se pak mohou tyto účinky dotknout kondice lidí?

"Tímto směrem bychom se chtěli nyní ve výzkumu vydat," naznačuje profesor Burda.

"Viníkem" je rypoš africký

Vnitřní kompas, podle něhož se zvěř staví jen do jižního či severního směru, je zřejmě nejdiskutovanějším vědeckým objevem na internetových stránkách.

Ohlasy, postřehy či názory jdou do statisíců. Může za to přitom nezávazná diskuse českých vědců na vánočním večírku. Popíjeli střídmě pivo a podivovali se nad schopnostmi dočista slepého rypoše afrického (druh hlodavce, pozn. red.), který se pod zemí hravě orientuje.

"Jen jsem tak v euforii té debaty nadhodil, zda je možné dokázat, jaký vliv má zemský magnetismus na člověka. Hned jsme to ale kvůli složitosti výzkumu zavrhli. Druhý den jsem přesto jen tak z hecu vyhledával na internetu satelitní a letecké snímky velkých savců a s úžasem zjistil, že se například na nizozemských pastvinách krávy pasou téměř vždy v severojižním směru," popisuje začátky unikátního výzkumu profesor Burda.

Vědci zatím jen spekulují o významu tohoto "šiku". Může jít například o obranu proti predátorům, kdy je zvěř připravena bleskově a bez zmatků vyrazit stejným směrem. Anebo o "pomůcku" při hledání pastvin.

http://www.wmmagazin.cz/view.php?nazevc ... fragment-2

Odpovědět