Co jíst a pít
Re: Co jíst a pít
Ještě sem napíšu jeden recept, na kterém teď ujíždím: Dýňová polévka
Dýni Hokkaido (nebo i obyčejnou, ale tu musíte oloupat) umyju, zbavím vnitřku se semínkami, nakrájím na větší kusy, zakápnu (poliju) olivovým olejem a dám péct na 180 °C asi na 35-40 minut. Už takhle je to mňamka a spousta kusů nepřežije do dalšího stádia... výborné je, že to zatím není ani trochu slané a přitom mi to moc chutná, takže to klidně můžu jíst po půstu.
Zatímco se dýně peče ušlehám šlehačku (čerstvou, ne tu trvanlivou) a dám ji vychladit. Upečenou dýni rozmixuju s vodou na hustou kaši, přidám sůl, pepř a muškátový oříšek, ušlehanou šlehačku a případně nějaké bylinky (pažitku, petrželku). Jen jednou se stalo, že by zbylo do druhého dne.
Dýně je dobrá na posílení sleziny (viz téma"cukr jako droga" - to potřebuju moc moc, hlavně teď na podzim), má v sobě i nějaký vitamín A, takže posílí i játra, ale hlavně je to rychlý a fakt strašně dobrý.
Recept mám odtud: http://www.zpatkydomu.cz/cz/recepty/13-dynova-polevka/
Dýni Hokkaido (nebo i obyčejnou, ale tu musíte oloupat) umyju, zbavím vnitřku se semínkami, nakrájím na větší kusy, zakápnu (poliju) olivovým olejem a dám péct na 180 °C asi na 35-40 minut. Už takhle je to mňamka a spousta kusů nepřežije do dalšího stádia... výborné je, že to zatím není ani trochu slané a přitom mi to moc chutná, takže to klidně můžu jíst po půstu.
Zatímco se dýně peče ušlehám šlehačku (čerstvou, ne tu trvanlivou) a dám ji vychladit. Upečenou dýni rozmixuju s vodou na hustou kaši, přidám sůl, pepř a muškátový oříšek, ušlehanou šlehačku a případně nějaké bylinky (pažitku, petrželku). Jen jednou se stalo, že by zbylo do druhého dne.
Dýně je dobrá na posílení sleziny (viz téma"cukr jako droga" - to potřebuju moc moc, hlavně teď na podzim), má v sobě i nějaký vitamín A, takže posílí i játra, ale hlavně je to rychlý a fakt strašně dobrý.
Recept mám odtud: http://www.zpatkydomu.cz/cz/recepty/13-dynova-polevka/
Re: Co jíst a pít
taky něco přihodím:
zubní pasta - Biofer (www.biofer.cz) - bez fluoru, bez máty apod. (může se brát i při homeopatikách), a je to ta nejlepší pasta co jsem zatím našel
tuky - sádlo ano, máslo ano, olivový olej ano (ale pouze! panenský, lisovaný za tepla ( = chemicky ždímaný) nemá význam), margarín NE
Kombucha není špatná, jednak docela dobře chutná a pak má pozitivní vliv na celkové zdraví
voda - balená rozhodně je, je to balený hnus
. mě se osvědčilo dát vodu z kohoutku do 1l nádoby a nechat u toho 2-3 orgonity pár hodin, pak se voda stane naprosto výbornou, už nebudete chtít pít nic jiného
, pí-voda taky není špatná.
obecně, člověk by měl optimálně pít tak alespoň 80 procent čistou vodu, ani žádné čaje apod, jakmile si na to zvyknete tak to není žádný problém, ale voda musí být dobrá
zubní pasta - Biofer (www.biofer.cz) - bez fluoru, bez máty apod. (může se brát i při homeopatikách), a je to ta nejlepší pasta co jsem zatím našel

tuky - sádlo ano, máslo ano, olivový olej ano (ale pouze! panenský, lisovaný za tepla ( = chemicky ždímaný) nemá význam), margarín NE

Kombucha není špatná, jednak docela dobře chutná a pak má pozitivní vliv na celkové zdraví
voda - balená rozhodně je, je to balený hnus


obecně, člověk by měl optimálně pít tak alespoň 80 procent čistou vodu, ani žádné čaje apod, jakmile si na to zvyknete tak to není žádný problém, ale voda musí být dobrá

Re: Co jíst a pít
Jak píše správně Hox, voda na rozdíl od ostatních (i zdravých) nápojů nenese žádnou informaci a je velmi důležitá pro "přenosy" mezi buňkami. Naučí se to pít i malé děti a pak jim chutná líp než nějaké přeslazené a přechemizované sračky co se snaží nabízet obchody. Jo a balené vody - to je jen šméčko na lidi (to se snad už všeobecně ví).
Re: Co jíst a pít
Snažím se dodržovat dvě myslím důležité věci:
1.jíst jídlo, které bylo vypěstované v oblasti kde bydlím, pokud to nejde tak alespoň v Čechách.
- cítím, že je to důležité, jsou tam potřebné vitamíny, minerály přesně pro nás. (zatímco např. v italských rajčatech je poměr vitamínů a minerálů připravený od sluníčka pro Italy)
2. jíst ve větším množství právě to co momentálně dozrává v přírodě. (ale o tom se tu už myslím někde psalo) Myslím to tak, že např. když na podzim dozrávají jablka, brambory, zelí, rajčata tak by 80% toho co za den sníme měly být jablka, brambory, zelí, rajčata.
add. 1. četla jsem v knížce o Anastazii, že je možné si připravit zeleninu přímo pro sebe, s přesným složením vitamínů a minerálů. Dělá se to myslím tak, že se umytýma bosýma nohama procházíš v záhonu před tím, než zaseješ semínka a pak je čas od času zaleješ vodou ve které si nějakou dobu máčíš umyté nohy. Přesný návod je v té knížce, už je to delší dobu co jsem to četla. Nemůžu to vyzkoušet, neboť bydlím v paneláku, ale až bude příležitost, tak to určitě budu zkoušet.
1.jíst jídlo, které bylo vypěstované v oblasti kde bydlím, pokud to nejde tak alespoň v Čechách.
- cítím, že je to důležité, jsou tam potřebné vitamíny, minerály přesně pro nás. (zatímco např. v italských rajčatech je poměr vitamínů a minerálů připravený od sluníčka pro Italy)
2. jíst ve větším množství právě to co momentálně dozrává v přírodě. (ale o tom se tu už myslím někde psalo) Myslím to tak, že např. když na podzim dozrávají jablka, brambory, zelí, rajčata tak by 80% toho co za den sníme měly být jablka, brambory, zelí, rajčata.
add. 1. četla jsem v knížce o Anastazii, že je možné si připravit zeleninu přímo pro sebe, s přesným složením vitamínů a minerálů. Dělá se to myslím tak, že se umytýma bosýma nohama procházíš v záhonu před tím, než zaseješ semínka a pak je čas od času zaleješ vodou ve které si nějakou dobu máčíš umyté nohy. Přesný návod je v té knížce, už je to delší dobu co jsem to četla. Nemůžu to vyzkoušet, neboť bydlím v paneláku, ale až bude příležitost, tak to určitě budu zkoušet.
Re: Co jíst a pít
Tohle mlíko mi v lednici vydrží týden úplně v pohodě...Ainan píše:A čo tak mliekomaty? U nás v meste ich máme niekoľko.. mlieko je prakticky načapované rovno z kravy..nepasterizované, plné živej kultúry, keby ste videli aké sú z toho dobroty.. žiaľ nie každý má k takémuto mlieku prístup. Možno tí čo sú na dedinách sú natom lepšie..
jinak vitarian.cz zdravinadlani.cz -a nebyl jsem pět let nemocnej, ani nějaký rýmy a angíny.
Re: Co jíst a pít
tak sůl se dá koupit surová mořská nebo Hymalájská, ty jsou nejlepší a zuby si teď čistím předpřipraveným MMS s kapátkem.levi píše:U nás máme moc prima obchůdek (nejlepší je, že za rohemhajcman píše:Nejen co ale i kde sehnat, pomalu je problém koupit sul bez jódu. Objevit zubní pastu bez floru je spíše zázrak.) a tam pár takových past mají. Stojí sice víc, ale stojí mi to za to. Kdybyste o ni někdo extrémně stál, můžu koupit a poslat. Totéž sůl bez přidaného jódu.
- truthseeker
- Příspěvky: 280
- Registrován: 24 kvě 2009 23:15
Re: Co jíst a pít
Já jako zdroj kvalitních informací můžu doporučit:
(radikální, ale stojí za přečtení)
(zahraniční web bez big-pharma keců s denními aktualizacemi pod taktovkou skvělého chlápka Mika Adamse)
(legrační chlapík, jeho životní filosofie je pro mě tip-top a dělá hodně do jídla a zdraví obecně - vakcíny, mikrovlnky, aspartám, všechno co se řeší tady ohledně zdraví má a "něco málo" navíc) edit: I tu himalájskou sůl doporučuje 
Hlavní je najít si, co funguje pro každého a nesnažit se to napasovat... taky s tím zápasím. Už několik let přebíhám mezi vegetarinánstvím, vitariánstvím, těžkou masožravostí, rozházenou životosprávou, přísnou životosprávou... hádám, že až najdu nějaký ten střed, budu okej, baví mě to
Kód: Vybrat vše
http://zdravi-az.cz/
Kód: Vybrat vše
http://www.naturalnews.com/
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/user/magnusmulliner#p

Hlavní je najít si, co funguje pro každého a nesnažit se to napasovat... taky s tím zápasím. Už několik let přebíhám mezi vegetarinánstvím, vitariánstvím, těžkou masožravostí, rozházenou životosprávou, přísnou životosprávou... hádám, že až najdu nějaký ten střed, budu okej, baví mě to

http://www.naturalmagic.cz/
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.
Re: Co jíst a pít
No tak ja až také možnosti výberu kvalitných potravín nemám, ale tak kadečo sa dá zohnať.. v lete je to lepšie ako v zime, najmä so zeleninou. Už je zázrak nájsť na tržniciach niekoho kto skutočne tie plodiny pestuje a nekupuje ich za lacno zo skladov z hyrpetmarketov a potom to predáva.. Čo sa týka mojej životosprávy tak sa snažím zaradiť do svojej stravy čo najviac zeleniny. A prospieva to. Inak a ešte k tým svinstvám v potravinách:
--) Známa ktorá je potravinárka spomína na časy kedy robila v hypermarkete a každé ráno prebaľovali syry, salámy bagety,žemle,aby vyzerali ako ,,dnešné,, a čo bolo zlé, išlo do výrobne do ktorej mal personál zakázaný prístup a tam sa to všetko mlelo na grilovacie zmesy, guláše a podobne.
--) Kamarátka starej mamky robila vo firme na výrobu džúsov. Čo sa tam zhnitého ovocia pohádzalo.. no jeden by sa zgrcol ( ale aj dvaja, miesta je dosť
) a odkedy stade odišla už džúsy nepije.. no ktovie prečo.
No čo už.. je nás veľa.. NWO nás musí nejako vykillerovať nie? A my im to takto chudáčikom furt sabotujeme.. no hamba nám
//edit - používate niekto filtračné kanvice od firmy brita?? Ak áno, používate len filtrovanú vodu alebo ju občas miešate s normálnou?
--) Známa ktorá je potravinárka spomína na časy kedy robila v hypermarkete a každé ráno prebaľovali syry, salámy bagety,žemle,aby vyzerali ako ,,dnešné,, a čo bolo zlé, išlo do výrobne do ktorej mal personál zakázaný prístup a tam sa to všetko mlelo na grilovacie zmesy, guláše a podobne.
--) Kamarátka starej mamky robila vo firme na výrobu džúsov. Čo sa tam zhnitého ovocia pohádzalo.. no jeden by sa zgrcol ( ale aj dvaja, miesta je dosť

No čo už.. je nás veľa.. NWO nás musí nejako vykillerovať nie? A my im to takto chudáčikom furt sabotujeme.. no hamba nám

//edit - používate niekto filtračné kanvice od firmy brita?? Ak áno, používate len filtrovanú vodu alebo ju občas miešate s normálnou?
Re: Co jíst a pít
Ano, proto píšu, žádné džusy atd a mléčné výrobky jen ty, které můžeš prohnat varem a tím je výběr velice zúžen, přijdete o takové lahůdky jako tavené syry, prý tam namelou i peří k tomu spousta škrobu a moje fantazie dál nesahá, ale možná bychom se divili. Je zde také obrovské nebezpečí salmonel, které se ukládají až v mozku, což je případ nemocných Alzheimerem. Takže držet nemoci na uzdě je o veliké důslednosti, jeden ten sračkový jogurt a babička je zpátky v třetihorách. To by vysvětlovalo obrovský nárůst této nemoci i u mladších ročníků. Další zvěrstvo páchané na lidech jsou balené vody, ale kupuje je každý a někdo bohatne. Když jdu nakupovat, tak mám převážně ve vozíku jiné potraviny než ti ostatní kupující. Jedna rada nakonec: máte-li pocit, že jste snědli něco po čem by se Vám mohlo neudělat dobře / nějaký podezřelý salát, pomazánku atd/ nakapejte do deci vody 6 kapek jodové tinktury a vypijte, můžete několikrát za den. Jod má tu vlastnost, že na všem ulpí a tudíž ty mrchy v žaludku obalí a tím eliminuje. Pochopitelně jen ti, kteří nemají alergii na jod. Dnes jsem byla na houbách a na silnici nás míjel nákladˇák s obrovskou nádrží na sypké materiály, vezl cement z Německa k nám. To potřebujeme, takové podle mě zbytečné cesty, tohle bychom si měli vyprodukovat sami. Ale spousta věcí se děje, jen aby někdo vydělal a my už jsme tak zblblí tím, jak se snažíme důstojně pořežít, že už to ani nevnímáme. Proč se ani neradujeme z naší krásné přírody a neužíváme si života a radši vstáváme do práce v 5,30 a přitom bychom mohli pracovat jen 2 hodiny denně a byl by všude ráj. Zvažuji žalobu na neznámého pachatele, který mi udělal z mého jedinečného života bordel. Přeju nám všem hodně lásky a srandy.
Re: Co jíst a pít
S tou pracovní dobou je potíž. Lidé, co by mohli na státní úrovni toto ovlivnit, je to napadne, ale také vidí i to, že když se dá obecným lidem volný čas, tak jej stráví po hospodách, před televizí, na facebooku a jinak vcelku neproduktivně. Pak i takový dobromil ve vládě raději nazná, že je lepší, když lidi raději makají, že takto alespoň něco dělají.
Asi s tím bude muset jít souběžně různé menší projekty a iniciativy jednotlivců, které lidi nasměrují do tvořivosti a smysluplnosti.
Asi s tím bude muset jít souběžně různé menší projekty a iniciativy jednotlivců, které lidi nasměrují do tvořivosti a smysluplnosti.
Re: Co jíst a pít
4 rosa: dělal jsem v blízkosti celníků a vím, jak se po Evropě a i dál převáží furt dokola zboží, které se všelijak přejmenovává a jakoby vyclívá. Nakonec se stejně dostane do země původu. Prostě velký převelký bordel a tisíce malých a velkých tunelů a fiktivních vývozů a dovozů. Mám dojem, že všechny špičky všech států o tom ví ( co by zainteresovaní) a nic proti tomu nedělají bo z toho taky mají. Vše souvisí se vším (vč. krachů soukromých bank a jejich dopování veřejnými financemi). Prostě nám kradou naše peníze. Všichni dluží všem. Kde teda jsou ty peníze z celého světa? V soukromých kapsách nám známých darebáků. Ale to je téma na jiné diskuse. SRY.Nějak jsem se vztekl...
Re: Co jíst a pít
Myslet si, že elity něco změní je iluze a ztráta času. Ani za vztek či depresi to nestojí. Protože o to zde jde možná především: vytvořit v lidech pocit, že sami nic nezmůžou, že jsou odkázání na vyšší moc. Je to přesně naopak. V každém z nás je skryta neskutečná síla - je nejvyšší čas ji v sobě najít a uplatnit ji! Je třeba začít u sebe. Změnou stravy a pozitivním, radostným přístupem k životu začneme nejlíp 

Re: Co jíst a pít
Souhlas Kocoure, bylo to myšleno trochu jako humorná nadsázka. Loni v srpnu jsme vyhodili mikrovlnku a vypnuli televizi, moc doporučuji. Vyčistí se hlava, máte víc času na komunikaci mezi sebou a do hlavy si pustíte jen to co chcete. Jak známo mikrovlnka jídlo ničí a už jsme u základního tématu. Za to odbočení se omlouvám. Ale odbočím ještě kousek, mezi lidmi je málo legrace a ta slovní přestřelka o těch raketách, díky, smála jsem se jako blázen.
Re: Co jíst a pít
Preto už si jedlo radšej žehnám a je to určite lepšie:). A orgonitová voda nemá chybu:).
- truthseeker
- Příspěvky: 280
- Registrován: 24 kvě 2009 23:15
Re: Co jíst a pít
Tak jsem nedávno objevil takzvaný "metabolic typing". Hlavní myšlenka je ta, že lidi se dají rozřadit do 3 různých typů a každý z nich vyžaduje jiný poměr proteinů/sacharidů/tuků - podle metabolismu. Tedy někdo si vesele a zdravě žije na mase, zatímco druhý je na tom bídně, i když je vegetarián. Zatímco ta samá potravina dá jednomu dostatek energie a to, co jeho tělo potřebuje na x hodin, druhý bude mít za půl hodiny hlad a jeho tělo nedostane, co potřebuje. Hledám dál, hledám, hledám, uvidíme co najdu příště, pište co si o tom myslíte
Tady si můžete udělat přibližné rozřazení:

Tady si můžete udělat přibližné rozřazení:
Tady nějaké základní charakteristiky + příběh 20letého vegetariána, kterému se po zjištění svého metabolického typu a následném zařazení masa rapidně zlepšilo zdraví:
Zbytek google.
http://www.naturalmagic.cz/
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.
Although you have to do something to see that, actually you have nothing to do to be that.