Co bychom neměli přehlédnout...
-
Mike.Jt
Příspěvek
od Mike.Jt » 05 říj 2010 18:23
čtěte a žasněte

i věda to začíná chápat ....
http://blog.baraka.cz/2010/10/kvantove-preskoky/
...Hameroff již v dobách prvotního rozvoje počítačů začal tvrdit, že tahle paralela nul a jedniček ze světa výpočetní techniky (a otevřeno zavřeno ve světě neuronů) je možná hodně důležitá, a naznačuje, že vznik vědomí v našem mozku asi není jen výsledkem přenosů vzruchů mezi neurony, ale spíše výsledkem činnosti zmíněných a vědou zatím nevnímaných mikrorourek. Tedy spíše tisíce trilionů „početních“ operací v množství tubulinu v mikrorourkách, které využívají kvantového přeskoku a vytváří tak to, čemu říkáme vědomí.
...lidský mozek není jen pár miliard jinak „němých“ neuronů, ale spíše že každý neuron je nesmírně složitý útvar, jenž má jakousi vnitřní inteligenci samu o sobě. Tedy že místo aby každý neuron rozeznal a dokázal nastolit stav ano nebo ne (jednička nebo nula, jako v počítači), má díky aktivitám v mikrorourkách potenciál tisíců trilionů početních operací každou vteřinu. Ve spolupráci s Angličanem Sirem Rogerem Penrosem pak Hameroff začal pracovat na modelu vědomí, založeném na možnosti kvantových přeskoků mezi mikrorourkami v mozku.
...To tedy znamená, že lidské vědomí by mohlo být mikrokosmickým okamžikem vesmírného vědomí, a tedy že my lidé jsme všichni součástí kosmického vědomí, které proniká celám vesmírem.
Moje orgoše > Zde < - Moderátor fóra -
-
sophia
Příspěvek
od sophia » 05 říj 2010 20:15
že by orgonová energie přítomná napříč celým vesmírem, jak o ni psal Reich?
-
kocour
Příspěvek
od kocour » 06 říj 2010 18:42
Další z mnoha variací na odkaz smaragdových desek...
-
hajcman
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od hajcman » 06 říj 2010 19:19
"na odkaz smaragdových desek..."
to mi nic neříká
ale už pilně studuji

Nejsme lidské bytosti prožívající duchovní zážitek. Jsme duchovní bytosti prožívající lidský zážitek. Teilhard de Chardin
Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí
-
hajcman
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od hajcman » 08 říj 2010 14:46
kocour píše:Další z mnoha variací na odkaz smaragdových desek...
Tak je mám přelouskané a je to opravdu zajímavé čtení
úryvek:
Poslouchej, ó člověče, když dávám tajemství tak, abys ani ty neokusil změnu. Jednu
hodinu každý den budeš ležet s hlavou směřující k místu pozitivního pólu (sever). Jednu
hodinu každý den bude tvá hlava směrovat k místu negativního pólu (jih). Dokud je tvá
hlava směrem na sever, podrž své vědomí od hrudě k hlavě. A když tvá hlava směruje na
jih, podrž své myšlenky od hrudě k nohám. Podrž je v rovnováze jedenkrát v každé
sedmici, a tvoje rovnováha si ponechá vší svou sílu. Ano, jestli budeš stár, tvé tělo se
osvěží a tvou silou staneš se jakoby mladým. Toto je tajemství známé Mistrům, od kterých
dávala Smrt ruky pryč. Nezanedbávej následování cesty, kterou jsem ti ukázal, protože
když uplynou léta k stovce, zanedbání bude znamenat příchod Smrti.
odkaz na stažení v PDF formátu
http://gnosis9.net/download.php?sekce=4
Nejsme lidské bytosti prožívající duchovní zážitek. Jsme duchovní bytosti prožívající lidský zážitek. Teilhard de Chardin
Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí