Stránka 1 z 3

Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 02:01
od Sunny:-)
Ahoj všem,
můj dotaz se týká čistě toho, jestli někdo už něco nevymyslel, co provést s tím zápachem či jak se ho rychleji zbavit. Vyrabím klasicky z polyester. pryskyřice a zatím mám za to, že co poté nejvíc z toho všeho smrdí je tvrdidlo.. teď už ho tam dávám i méně, ale i tak je to vícero dní dost cítit. (některé dokonce i vícero týdnů; při větší koncentraci až snad i měsíců?)
Vícero orgonitů vyrábím jako osobní a poté dávám rozesílám vícero lidem, proto mě trochu mrzí, když dostávají smradlavou hroudu (v uzavřeném prostoru při posílání už úplně), u které ví jen bůh, kdy se vysmrdí dostatečně, proto se ptám jestli už někdo nepřišel na něco lepšího než dát čistě jen na vzduch a čekat blíže neurčenou dobu (dny, týdny, měsíce?). Nebo jestli už nějak zápach omezit už při výrobě (?)

Děkuju za příp. tipy :-)

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 08:22
od Hox
od té doby co dávám krystaly nabíjet na CB do nádoby s vodou, a používám tvrdidlo butanox místo havelperoxu, v nízké koncentraci, tak je zápach subjektivně o mnoho lepší. když se pak hotové kousky dají na pár hodin na vzduch / slunce vyvětrat, nejdou cítít už skoro vůbec.

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 16:01
od d1vine
jop. Dát tam tak 2x-3x víc tvrdidla. Tvrdne, nesmrdi, nepraská.
Také pokud neni pořádně zaschlí třeba jen vršek a trochu zapáchá, tak mi pomohlo nastříkat na to
dezinfekci.Trochu to zneutralizuje.

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 18:59
od truthseeker
d1vine píše:jop. Dát tam tak 2x-3x víc tvrdidla. Tvrdne, nesmrdi, nepraská - toť Havlova pryskiřice x)
Také pokud neni pořádně zaschlí třeba jen vršek a trochu zapáchá, tak mi pomohlo nastříkat na to
dezinfekci.Trochu to zneutralizuje.
3x víc tvrdidla? Víc než 2%, nebo víc než 0,5%?
To prostě musí praskat a smrdět podle mého ještě víc, rozepiš se trochu :)

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 19:37
od sophia
Už od 1% to v létě praská... :? Spíš bych viděl problém buď v mastných šponách - ty smrdí jako čert nebo možná málo rozmíchané tvrdidlo? Mícháš to intenzivně aspoň 2 minuty a bezprostředně jak dáš tvrdidlo do pryskyřice?

Správný orgonit by smrdět neměl absolutně vůbec, někdy když dělám HHG z hodně drobných, třeba mosazných třísek na vrcholu, tak to ale stejně smrdí...

Proti smradu nakonec pomáhá buď to nechat na slunci venku "dopéct" několik dnů, nebo drhnout v jarové vodě řádně.

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 19:55
od Sunny:-)
Mastné špony nepoužívám a míchám většinou dost intezivě skutečně tak ty 2 min někdy radši víc, ale kdo ví jaký rozdíl v tom jsem nezaznamenal. Požívám taky nahoru drobnější mosaz, ale asi to bude važně v tom tvrdidlu.. zkusím příště někde sehnat ten butanox a uvidíme dál :-) Díky za tip ;)

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:18
od d1vine
Ok. Prostě na přesný poměr kašlu; naleju to do víčka a potom z víčka do mísy, kde míchám orgo-stuff.
Jediné co vím, že to má být zhruba 1:100 = tvrdidla o dost míň:)
Míchám pár vteřin. Občas přidám celoznou mouku a hnědý cukr.
To je celé. Můžu zaručit že to fakt nepraská a nesmrdí.

Bavím se nad tím jak pečlivě provádíte měření podle teploty etc. Připomíná mi to laborky z chemie:)
Každopádně mam pochopení pro pořádnou přípravu.

Schválně na zkoušku můžete zkusit udělat odhadem(radši víc) a potom podat report.

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:24
od sophia
d1vine píše: Občas přidám celoznou mouku a hnědý cukr.

Bavím se nad tím jak pečlivě provádíte měření podle teploty etc. Připomíná mi to laborky z chemie:)
Ta mouka a cukr má nějaký význam nebo má za cíl vyvolat jen iluze pečení buchty? :o

Měření podle teploty - možná to píšu vědecky, ale je to otázka asi 2 vteřin. Jednoduše mrknu na stupnici odměrky kolik tam je ml pryskyřice a druhý pohled jde na venkovní digitální teploměr. Pak stříkačku do ruky a intuitivně nabrat vhodné množství tvrdidla. :) tzv. metoda žavés (žádny velky s*aní) :lol:

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:46
od Alchymista
napadá ma a čo tak pridať do miešania nejaký príjemný étericky olej...zopár kvapiek,skúšal to už niekto?

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:51
od d1vine
No pečení buchty asi taky, ale mám pocit že to zjemňuje tu chemickou pryskyřici a taky že to symbolizuje propojení mezi Zemí a lidmi. Ale je to dost intuitivní věc, nezamýšlel jsem se na tím víc. Ostatně do orgonitu je možné dát ledacos.

Jasně chápu že vypracované metody na měření tvrdidla jsou otázkou minuty, spíš to tak vyzní když se o tom píše.
Teď se mi jeden kus zrovna peče, tak potom postnu oblázek :)

Alchimista: to určitě není od věci, chystám se to zkusit.

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:56
od Alchymista
Good luck!!!...d1vine... ;)

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 11 črc 2009 22:56
od sophia
někdo dává do osobních orgonitů i vlasy, hlínu, trávu atp. takže mouka je v pohodě :P

důležité je, že se vůbec peče :idea: :!:

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 12 črc 2009 01:01
od d1vine
Tak zde postuji dva kousky dělané způsobem jak jsem popisoval. Ten velký se právě upekl a je naprosto hladký.
Uvnitř jsou všechny možné kameny,piliny.V základně jsou křišťálové hroty do + a nějaké další schované uprostřed.
Ten malý je z průhledné pryskiřice od stejne firmy.Tam se přidává urychlovač kobalt a je cítit při výrobě trošku víc chemicky než tmavá pryskiřice. Ve výsledku mi dokonce voní a není cítit pryskiřice. Taky mi teď došlo že dávám orgonity ve skle po upečení do mražáku aby se daly lépe vyndat, tak je možné že tím zmizí i ten zápach.
Zatim jsem nepřidával žádne esenciálni oleje.
Obrázek

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 12 črc 2009 01:05
od Aerosmith
No já dělám orgonit klasicky od havla1 včetně peroxidu (na 1 litr základní pryskyřice 5-7 ml peroxidu stříkačkou). Během míchání (1-2 min) normální smrad. Při vytvrzování odporný smrad. Po vyklopení a vychladnutí to vůbec nesmrdí.Tak nevím...

Re: Zápach "čerstvých" orgonitů

Napsal: 12 črc 2009 13:38
od truthseeker
Já vypozoroval, že čím hladší je povrch, tím méně orgonit zapáchá. Kde zůstane dírka/prasklina, tam to SMRDÍ jak sviňa. :D