nevum, trosek se na toto cele divam skepticky. Nejvetsi uspech jsem mel vždy s octem
TW uplne nevim co je...a jaky je jeho princip...pokud je to pokrok, hod na forum nejakou kuchařku(recepr) prosim
staci rozprasovat. je to nejvyhodnejsi metoda. effekt ale nenastane hned a podle teploty okoli nekdy tvrva dokonce i den, nez se neco stane. zda se mi, ze je i treba vetsi mnozstvi nez za tepleho obdobi. (asi 2x tolik)Jandra píše:Tak sem to cele cetl a mam otazku, jak to tedy resit v zimnim obdobi?? jelikoz je chladno tak se to moc odparovat nebude(jedine tomu napomoci....), takze usuzuju ze v zimnom obdobi to nema cenu???
Ano Tosky, tak by to nejak melo pracovat.....planuji v tomto ohledu prevratnou medotu, jak dopravit do mraků porci kys. citronove. Udajne by mela byt v tomto ohledu jeste silnejsi a hlavne je to konecne tuha látka. Pro me pokusy se nehodila kapalina v podobe octa. Ale i na ten nenecham dopustitTosky píše:Ahoj, divím se že to tu ještě nikdo nenapsal, jenom sofia to naznačil. Co jsem se dočetl na netu já, tak nejde přímo o chemickou reakci při octování, ale o to, že ocet silně inozuje vzduch, kdy vzniká silná řetězová reakce, která se šíří až do mraků. Takže by mohlo být možné, že to pracuje na principu neutralizace kationtů v prostředí? Jak jinak si vysvětlit, že relativně málo octa dokáže vyčistit velký kus oblohy?

Více přemýšlej svojí hlavou a nevěř všemu, co je kde napsáno. Teď ráno, když venku dýcháš, taky ti jde od pusy kontrails, ale nemyslím, že že bys chodil v -58 stupních.Naso píše:tak jsem četl že pro tvorbu kontrails je potřeba specifických podmínek - 58°C a 70%vlhkost
Co je asi ta krátká nudle nalevo, označená šipkou? No ano, to je SKUTEČNÁ kondenz. stopa za letadlem, ostatní je chemická srágora. Dnes, 13/10/2010 v 10:15:05 hodin, nahrajte si výběr od 0950 do 1050. Komu se to nechce hledat, tady http://www.uloz.to/xkdt6af/temelin-zip je 13 snímků v zipu. Ta čárka nalevo je naprosto osamocená, na dalších fotkách není. CO TO ASI JE? Zajímavé jsou ty náhody, které se přirozených kondenzačních stop týkají. Třeba když se ti nad hlavou objeví hvězda ze tří čar (taková ta jako když jsi dostával jedničku s hvězdičkou). To znamená, že někde nahoře byla malá kruhová vzdušná anomálie (teplota, tlak, rosný bod), ve které se stopa vytvořila, a mimo ni se nevytvořilo nic. A zcela náhodou přesně přes prostředek proletěla 3 zcela dopravní letadla tak, aby se jejich dráhy protly v jednom bodě.Majkl1 píše:Být proti všemu oficiálnímu=konspirátorem za každou cenu, není zdaleka vždy ku prospěchu věci.