Pracují orgonity pro Matrix?

Hlavní pojmy...
Odpovědět
Zdeněk
Příspěvky: 9
Registrován: 23 kvě 2011 06:30
Bydliště: Zlín

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Zdeněk » 03 črc 2011 10:24

kocour píše:Jen taková poznámka na okraj:
je dobré vědět a znát následky činů, které konám: jedno s čím jsou prováděny a jak. V poslední době, kdy se objevili spasitelé světa za každým rožkem a cpou nám své recepty, které jako ovce následujeme ve snaze osvobodit jiné ovce, dělá spousta z nás jednu podstatnou chybu: neptáme se proč - v čí prospěch a jak vlastně konáme.
Vím sice hodně, ale přesto narážím na limity v poznání, které mi naznačují, že nevím dost na to, abych konal na sto procent zodpovědně, s vědomím, že konám přesně tak, jak chci a hlavně tak, jak chtějí ostatní: Kam tím mířím? Třeba právě k tomu, co tu naznačil Lugar: je naším právem měnit skutečnost druhým bez jejich vědomí? Jasně, já bych to zas tak dramaticky neviděl, myslím, že žijeme ve světě, kde každý ovlivňuje každého - úplně nevědomě, ale přesto s účinkem, čili není se v prvním plánu čeho bát - moc extra škod asi napáchat nelze(?).
Ale ve druhém plánu, pokud pracuji s něčím vědomě - ve snaze něco změnit (ideálně pozitivním směrem), měl bych mimo znalosti účinků (a vážně si nemyslím, že bych CBčkem sestřeloval UFO...) dobrovolně přijmout zodpovědnost za VŠECHNY následky s mou činností spojené - jedno zda pozitivní (ty se spíš přičítají ve prospěch toho, v jehož prospěch konám - a je úplně jedno, zda s jeho svolením nebo ne), či negativní (ty vidím jako karmickou zátěž své vlastní osoby).
Vyplývá z toho pro mě jasné poučení: VŽDY MUSÍM PŘESNĚ VĚDĚT, CO DĚLÁM, nemůžu se spoléhat na to, co kde vyčtu - praxe a její trvalé ověřování je základ. Kdo z nás to v případě orgonitů dělá?
A za druhé: při hledání možností, jak pomoci druhým v jejich uzdravení od nemocí, které je sužují, jsem přišel pro mě na nepřekročitelné poznání: LÉČBA BEZ SOUHLASU PACIENTA NENÍ ÚČINNÁ. Proč? Protože nemoc má především své sdělení vůči samotnému pacientovi - má jej na něco (nevyrovnanou momentální energii, několikavěkovou karmu, nebo dlouhodobé jednání v tomto životě) upozornit a přimět jej k VĚDOMÉ ZMĚNĚ JEDNÁNÍ. Jak k takovému poznání má dojít někdo, kdo pasivně přijme léčbu od jiného, formou "spolknu pilulku (nebo si nechám udělat takovou či onakou terapii) a bude mi fajn"? Krátkodobě to možná pomůže, ale dlouhodobě určitě ne - nezmění-li se návyky, nezmění se myšlení, nemoc se vrátí, často s větší silou. Má pak někdo právo měnit osudy druhého (byť sebezázračněji), pokud ten druhý pouze pasivně přijímá (v lepším případě) nebo přijímá jen podvědomě, jako ten, na něhož je působeno bez jeho přímého souhlasu nebo bez jeho vědomí (v horším případě)?
Ježíž řekl :"víra Tvá Tě uzdravila" - šlo o stvrzení vědomého přijetí Božské pomoci - o snahu býz vyléčen a uzdraven - o přímý a VĚDOMÝ kontakt mezi léčitelem a pacientem. Tam to vidím 100% správně. U ostatních způsobů si ponechávám právo na pochyby. Dost možná mi někdo z vás napíše něco, čím mě zviklá. Zatím jsem ale na nic lepšího nepřišel.

Jediné, zač na sto procent zodpovídám, jsem jenom já sám, do cizích osudů nemám právo vstupovat, pokud o to nejsem požádán.
Dík za to,nelze opravdu než souhlasit.Moc pěkně napsané.
Zdenek.

Uživatelský avatar
Lugar
Příspěvky: 36
Registrován: 13 led 2010 23:23
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Lugar » 03 črc 2011 11:01

Kocoure, došel jsem zkušenostmi života ke stejnému poznání jako Ty, nemám co bych dodal. Děkuji. L.

Misha81
Příspěvky: 2
Registrován: 14 črc 2011 16:40

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Misha81 » 25 črc 2011 09:30

Zdravím,

Snad trochu opožděně a dodatečně mám potřebu k tomu říci vlastní zkušenost a to takovou:

Když něco nemám udělat, něco není v pořádku, tak jsem vždycky tak nervózní, že se nedokážu ani na vteřinu uklidnit. Jsem jako převrácená vnitřnostma ven a nedojdu klidu dokud tu plánovanou akci nezruším. Pak jako mávnutím proutku se vše pomalu vrátí do normálu.

Pro mě je nejdůležitější na světě můj vnitřní klid. Mír mé duše. Pokud mé svědomí není čisté, tak ten klid okamžitě ztrácím, cožý pro mne je velmi nepřijemné.

S orgonity jsem žádnou nervozitu nezažila. Mé svědomí je čisté a v mé duši je stále stejný klid. Čisté Svědomí je pro každého nejlepším barometrem jeho skutků, lepším než než všelijaké doměnky co by kdyby. Doměnky jsou k ničemu, a nikam nevedou. Pokud nemohu s jistotou říci ano je to špatné, nebo je to dobré - tak se můžeme jen dohadovat a ničit svou vnitřní bytost zbytečným rozporem. Pravda nezná doměnky. Pravda je a nepotřebuje se opodstatňovat. Jenom Lež potřebuje své přívržence aby ji někdo hájil a jenom lež vytváří doměnky a rozpory.

Pro mě je pravda že vidím jak mi orgonity pomohly.
Nevím od kud jou, ale pak-li že je vše boží vůle - a náhody neexistují - pak není žádná náhoda že se nám dostali do rukou, stejně jako nebude žádná náhoda co se bude dít dál. Lidé budou donuceni pozvednout své vědomí na vyšší úroveň ať už s orgonity či bez nich - příjde mi to jen jako takový lehčí předstupeň něčeho co teprve příjde.

Karma se velmi zrychluje a všichni bez rozdílu dostanou co si zaslouží. U mě se karma projevuje téměř okamžitě. Vidím hned následky svých činů, vidím jak se ke mě vše vrací. Od doby co jsem darovala orgonity ke mě neustále přicházejí nečekané dárky a různé slevy. Nepřišlo ke mě zatím nic negativního...

Jediné upozornění které ke mě zhůry přišly byly - že musím být opatrná kvůli výparům z pryskiřice, né kvůli sobě ale kvůli svému okolí - a tedy je nesmím vyrábět doma.....

To druhé varování bylo, že orgonit ikdyž dodá energii a vyčistí prostředí, neudělá nic za mě. Sám o sobě mi osvícení nepřinese. Neměly bychom na orgonitech příliš ulítnout aby nás neodpoutal od duchovní cesty. Duchovní energie jsou přeci jen mnohem vyšší a jemnější více rzměrné než nám orgonit sám o sobě....to nám orgonity nedají....a naopak ve velkém množství tohle mohou zastínit....

Dále jsem si všimla že fungují také jako zesilovač té duchovní energie...když zamedituju...a mám nějaké kolem tak ten můj stav vědomí je zesílen.....K tomu mohu jen říci že jestli lidé skutečně něco potřebují, tak jedině duchovní energie klidu míru a lásky - necítím tedy že bych tím někomu ublížila, spíš jen jejich karmu urychlím......

A poslední věc kterou jsme vypozorovala - je že orgonit nevyléčí nemoc - tedy ne vždy a alespoň u mě ne. Dokud nenapravím svou chybu ve svém postoji, či ve svém charakteru, do té doby mě ta nemoc souží ikdybych ty orgonity snědla :-D Naopak orgonit ani nesparvuje karmu, zloděj stejně zaplatí za svůj čin - možná snad rychleji než čekal....
A tedy z tohoto hlediska orgonity nenarušují zákon spravedlnosti. V tomto případě doměnka že tím změním něčí karmu je zcela nesmyslná.

Mital v Ostravě zahaluje celou Ostravu obrovským dýmem a nedýchatelným kouřem. Ostraváci jsou zřejmě zvyklí a asi jim to ani nepříjde. Ti však co do Ostravy dojíždí vydí ty oblaka každé ráno a každé ráno porjedou obrovskou žlutou, červenou a šedou clonou nedýchatelného smradu sýry a nevím čeho všeho. Všichni vědí co je Mital zač ale je to velký podplacený business a proto s tím nic nikdo neudělá...je to přeci skvělý sponzor a vytváří spoustu pracovních míst -přece si ho Ostrava nerozhádá......Děti, lidé, i příroda, celé město trpí a my máme v rokou věc která to může zmírnit a máme se jen koukat a nechat se dobrovolně den co den trávit ?
Když uvidíte umírajícího žízní, necháte ho umřít žízní protože nechcete narušit jeho karmu ?

Misha81
Příspěvky: 2
Registrován: 14 črc 2011 16:40

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Misha81 » 25 črc 2011 09:37

Možná bych jen chtěla dodat - opatrnost je vždy na místě...ano fanatismus a zachraňováni světa za každou cenu rozhodně neuznávám....a proto nerozhazuji orgonity kamkoliv a jsem schopna je kdykoliv zpětně posbírat....
Na druhou stranu pokud je to prostředek který prozatím pomáhá a může pomáhat - pak není důvod proč ho zatracovat...zneužít se dá samozřejmě všechno...pokud jej někdo zneužije pak je to jeho karma a jeho problém...

S přáním vnitřního klidu a všeho dobrého

Misha

Uživatelský avatar
Alfa
Příspěvky: 243
Registrován: 18 kvě 2010 17:56
Bydliště: Jižní Morava/Tišnov

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Alfa » 25 črc 2011 16:46

Misho, mluvíš mi z duše.
Alfa

ulukai
Příspěvky: 9
Registrován: 23 črc 2011 21:45
Bydliště: Severní Morava

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od ulukai » 26 črc 2011 07:04

Ano ano, dnes je ovzduší v Ostravě obzvláště "výživné". Co se s tím dá dělat? Lze to nějak ovlivnit pomocí orgonitů? (mital). To počasí v letošním červenci se mi vůbec nelíbí. Zajímavé je, že sobotní den byl o 100 % jiný, než všechny dny kolem. Proč bylo uprostřed stabilně hnusného počasí jeden den hezky? Ošetřil to někdo pomocí CB, nebo se nad námi svrchovaní páni smilovali a milostivě nám darovali jeden den slunce?
Jinak k tomu ovlivňování ostatních bez jejich vědomí. Kdysi jsem četl, že mniši v himalájských klášterech se svými meditacemi snaží napravit svět. Taky se jich nikdo neptal ... Ale berte to jen jako informaci typu "jedna paní povídala" od nováčka :)

am2
Příspěvky: 778
Registrován: 30 lis 2009 22:25
Bydliště: Brno

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od am2 » 26 črc 2011 16:37

to s těmi mnichy je pravda, a nedělají to jen mniši v klášterech

metoda je ověřená i "vědecky", spousta experimentů po celém světě ukázala, že když více lidí dlouhodobě meditovalo nebo jeden silnější jedinec, tak se to projevilo např. ve zklidnění počasí, v poklesu kriminality v dané oblasti, či ve zvýšení rychlosti vyléčení pacientů (v případě pokusů v nemocnicích).

tuto metodu konání dobra na světě považuji za nejlepší, neboť ji nelze dělat odděleně od sebe sama a od svého duchovního vývoje
metoda funguje tak čistě, jak čistý člověk je
což u jiných metod nemusí být,


neptají se proto, že ví, že lidé nejednají jen sami za sebe, ale jsou ovlivňěni tou částí nevědomí, která je společná, tzv. kolektivní nevědomí.
do něj "přispívají" všichni, každý svým myšlením a emocemi; lidé ze západu do něj hrnou spousty myšlenek materialismu a negativní emoce dané dnešní dobou, strašícími masmédii apod.

tedy oni se nerozhodují mezi tím, jestli budou lidé sami "svobodní" nebo jestli budou lidi nějak ovlivnovat, ale rozhodují se mezi tím, jestli nechají lidi ovlivňovat tím, co tam tlačí astrál, nebo jestli nabídnou i jiné možnosti v kolektivním nevědomí - duševním éteru

tuší, že kdyby tak nečinili, že svět by velmi rychle zhrubnul, sám sebe zničil, stejně jako sám se zničí člověk, u kterého výrazně a dlouhodobě převáží depresivní myšlenky
a pokud už je svět v takovém marasu, že nelze zabránit zničení, tak alespoň to zničení proběhne tak, že z něj bytosti získají maximum poučení (nejen planého zničení) nebo ze zničeného světa začne rašit lepší civilizace


neptají se, protože mají (nebo si to o sobě myslí) zvýšené vibrace a vědomí, vidí svět a jeho dění komplexněji, z náhledu

neptají se, protože přijali zodpovědnost za to, co dělají, a snaží se být v tom stále lepší, čistější apod.
asi jako pilot, který dbá sám o sebe, dbá dobře o letadlo, neustále se zdokonaluje, tak i u takového pilota je pravděpodobnost, že cestující doveze tam, kam chtěli, a ne jinam či nikam

neptají seneptají se, protože to dělají sami pro sebe: jsou ve stavu jednoty se všemi bytostmi, a ostatní bytosti nevnímají jako jiné oddělené entity, ale jako část sebe sama; je to tedy vlastně v jejich zájmu pomáhat druhým


určitou míru "svobodné vůle" jiných bytostí povolují tím, že to nedělají agresivně ve stylu "zlikvidovat zlo", ale spíše ve smyslu pozvolného láskyplného vedení lidí k prosvětlení jejich nevědomosti,
veškeré zlo ve světě způsobuje právě nevědomost, tj neznalost důležitých věcí, jako je zpětné působení karmy či to, že na vyšších úrovních jsou všechny bytosti spojeny (vlastně jedna bytost)
člověk který toto již zažil (neříkám četl nebo slyšel, ale zažil zkušenostně), již nebude jen tak jiným bytostem ubližovat


otázka je, zda-li lze mluvit o nějaké svobodné vůli lidí, když 95% lidí jen vykonává příkazy z nevědomí, které tam tlačí velmi malé množství lidí (ať už z negativní, tak z pozitivní strany).
lhostejno, zda-li si těch 95% myslí, že jsou to jejich vlastní nápady a rozhodnutí


blbě se to popisuje, tedy výše napsané neberte vůbec doslova
ani to neberte jako úplný výčet a popsi, je to tak 50%

vše, co jsem napsal, nemusí být pravda, není to má osobní zkušenost, ale spíše převzaté zkušenosti lidí, co se dlouhodobě pohybovali v duchovních oblastech

jak říká Misha, takové věci nejsou řešitelné rozumem, úvahami apod.
sám bych dokázal na výše napsané hned namítnout spoustu protiargumentů

Unce praxe je lepší než tuna teorie. Tedy upřímná snaha aktivně jít duchovní cestou je lepší než čtení a diskuse bez jejicho praktického využití. Bez praktického použití je to stejně zbytečné jako nadávání na politiky u piva v hospodě.

duchovně jsem kdysi padl (neboť jsem se setkal s nástrahou, na kterou jsem nebyl odnikud připraven)a nedokážu se znovu zvednout, tedy ani nyní nedokážu napsané konat (ovlivňování pomocí pozitivního vyzařování), asi bych tedy o tom neměl ani psát

mé koketování s orgo či konspiracemi je vlastně následek toho pádu,
motám se kolem těchto věcí, věnuji se tomu trochu, chytám se toho ... ne proto, že by to byla moje cesta či bych to považoval za to nejvyšší, co mohu dělat,
ale chytám se toho, protože nic lepšího momentálně nejsem schopen, nesjem schopen znovu nastartovat

Uživatelský avatar
Alfa
Příspěvky: 243
Registrován: 18 kvě 2010 17:56
Bydliště: Jižní Morava/Tišnov

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Alfa » 26 črc 2011 18:00

Am2, ty máš úplně otevřenou mysl a srdce taky. Velmi si Tě vážím i za to,co jsi napsal.
Nebojím se o tebe a přeji ti jen to nejhezčí a nejkrásnější žití plné světla a poznání a co nejvíc prožívání přítomného okamžiku.
Alfa.

Ondřej
Příspěvky: 1161
Registrován: 08 srp 2009 12:54

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Ondřej » 30 črc 2011 14:10

"Ujasněte si na jaké straně stojíte a chcete stát!!!" -no, většina má jasno, a co ty Lugare? Zcestný nápady napadají zmatený lidi, ne ty, kteří mají jasno.

Standardní reakce 100% konstruktivních přírodních bytostí na orgonit je známa už přes 10 let. Lidi, kteří to ignorují jsou ignoranti.

Tohle se dalo čekat - že se začnou šířit myšlenky o tom, že orgonit MŮŽE nějak škodit planetě. Samozřejmě i za pomocí "guruů" typu Novák. Víte, moc jiných možností Temná strana nemá... Být váma, radši se zajímám jakým způsobem se k vám podobný nápady dostaly...

misha81 má bod. Nebo víc.

ulukai
Příspěvky: 9
Registrován: 23 črc 2011 21:45
Bydliště: Severní Morava

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od ulukai » 12 srp 2011 07:39

am2 píše: Unce praxe je lepší než tuna teorie. Tedy upřímná snaha aktivně jít duchovní cestou je lepší než čtení a diskuse bez jejicho praktického využití. Bez praktického použití je to stejně zbytečné jako nadávání na politiky u piva v hospodě.

duchovně jsem kdysi padl (neboť jsem se setkal s nástrahou, na kterou jsem nebyl odnikud připraven)a nedokážu se znovu zvednout, tedy ani nyní nedokážu napsané konat (ovlivňování pomocí pozitivního vyzařování), asi bych tedy o tom neměl ani psát

mé koketování s orgo či konspiracemi je vlastně následek toho pádu,
motám se kolem těchto věcí, věnuji se tomu trochu, chytám se toho ... ne proto, že by to byla moje cesta či bych to považoval za to nejvyšší, co mohu dělat,
ale chytám se toho, protože nic lepšího momentálně nejsem schopen, nesjem schopen znovu nastartovat
am2: díky za takovou spoustu úvah. Ohledně tvého "pádu": na duchovní cestě je spousta překážek, záleží na nás, jestli se jimi necháme zastavit, nebo jestli je přijmeme jako příležitost k růstu. Přeju hodně trpělivosti a z ní vzcházejícího úspěchu. Možná jseš "dál", než mnozí jiní, které teprve na podnět v podobě klacků pod nohama čeká. Říká se, čím je cesta obtížnější, tím cennější je její zdolání.

V knize "Nic vám netajím" mistr Čeng man Čching - profesor tai-chi, řekl: "Investujte do ztrát! Kdo je ochoten přinést velké oběti, může získat velká vítězství. Kdo je ochoten podstoupit jen malé ztráty, docílí jen malých vítězství."

tomas
Příspěvky: 58
Registrován: 23 led 2011 22:29
Bydliště: Vysočina

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od tomas » 14 srp 2011 17:52

Prostě jako poker ;)

kolosjackos
Příspěvky: 415
Registrován: 15 říj 2010 06:36

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od kolosjackos » 11 zář 2011 19:46

Ondřej píše:"Ujasněte si na jaké straně stojíte a chcete stát!!!" -no, většina má jasno, a co ty Lugare? Zcestný nápady napadají zmatený lidi, ne ty, kteří mají jasno.

Standardní reakce 100% konstruktivních přírodních bytostí na orgonit je známa už přes 10 let. Lidi, kteří to ignorují jsou ignoranti.

Tohle se dalo čekat - že se začnou šířit myšlenky o tom, že orgonit MŮŽE nějak škodit planetě. Samozřejmě i za pomocí "guruů" typu Novák. Víte, moc jiných možností Temná strana nemá... Být váma, radši se zajímám jakým způsobem se k vám podobný nápady dostaly...

misha81 má bod. Nebo víc.
a ondrej mas taky bod :lol: a jako odpoved na tvoji otazku je moje oblibene slovo "EGO"

misha je asi jedina co nejen ze pochopila oco se v zivote jedna, ale co je hlavni na rozdil od vetsiny (vcetne me) to i praktizuje.
jak uz sem psal pravda oslobozuje volneho ducha. hledani pravdy zacina uvnitr sebe. tam kde je pravda nemuze byt i lez. polopravda je druha nejvetsi lez.

a citat k zamysleni na konec:
Náš největší strach

“Naší největší obavou není to,že bychom byli neschopní.Nejvíce se bojíme toho,že bychom měli neomezenou moc.Většinou v nás probouzí strach naše světlo,ne naše temnota.

Ptáme se:”Kdo jsem,že mám být tak znamenitý?

Ale kdo jsi ty,že takový nejsi?Jsi dítko boží.

Světu nepomůže,když se budeš ponižovat.Ponižovat se jen proto,aby se ostatní kolem vás necítili nejistí,nemá v sobě nic inspirujícího.

Narodili jsme se,abychom manifestovali vznešenost Boha,který je v nás.Není jen v některých z nás,ale v každém jednotlivci.Necháme-li naše světlo svítit,dáváme tím podvědomě ostatním svolení,aby udělali totéž.

Zbavíme-li se našeho vlastního strachu,osvobodí naše přítomnost automaticky i ostatní.”

[Nelson Mandela]
vrchol ignorance gifteru (doslova, ale v nemeckem prekladu gift=otrava) je: myslet si ze W. Reich by neco tak primitivniho jak je DORgonit nedokazal vymyslet!

Uživatelský avatar
pepr
Příspěvky: 682
Registrován: 27 led 2010 23:51
Bydliště: Olomouc

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od pepr » 11 zář 2011 20:22

Ondřej píše:Standardní reakce 100% konstruktivních přírodních bytostí na orgonit je známa už přes 10 let. Lidi, kteří to ignorují jsou ignoranti. ...Tohle se dalo čekat - že se začnou šířit myšlenky o tom, že orgonit MŮŽE nějak škodit planetě. ... Být váma, radši se zajímám jakým způsobem se k vám podobný nápady dostaly...
Zareaguji z naprosto teoretického pohledu. Existuje matematika a existuje fyzika. Matematika se může v abstrakcích libovolně utápět a může se pohybovat mimo námi poznanou realitu. Fyzika k popisu reality matematiku sice používá, ale současně vymezuje rámec jejího použití -- nepovolí libovolné vymýšlení si. Navíc námi zvládnutá úroveň matematiky i fyziky má svá omezení.

Existuje vědecký přístup k poznávání a filosofický přístup. Je to jako s tou fyzikou a matematikou. Filosofové si (podobně jako matematikové) mohou vymýšlet a hrát si s myšlenkami a dedukovat z nereálného (viz závod želvy a zajíce).

Orgonit je fyzicky hmatatelná věc a působí energeticky -- nemůže jinak (i když tu energii nemusíme všichni detailně znát). Otázka by tedy měla být převedena na to, jaké energie "pracují pro matrix". A taky bychom měli přemýšlet, jak velký smysl se má o tom všem bavit, jestli to není debata "o počtu andělů na špičce jehly".
kolosjackos píše:a ondrej mas taky bod :lol: a jako odpoved na tvoji otazku je moje oblibene slovo "EGO"
Ego je od člověka neoddělitelné. Když někoho hodnotím, pak přinejmenším v tom okamžiku se začne moje ego projevovat.
kolosjackos píše:tam kde je pravda nemuze byt i lez. polopravda je druha nejvetsi lez.
Jakkoliv popsaná pravda je vždycky subjektivní a totéž platí i pro lež. Pokud nedosáhnu určité úrovně poznání a schopnosti sdělovat, pak každá sdělená pravda může být někým považována za lež. Kromě schopnosti pravdu popsat tu přistupuje i problém, zda je druhý schopen a ochoten pochopit ono subjektivní sdělení pravdy. Každé sdělení ovlivňuje toho druhého. Pokud je cílem záměrné zkreslení pravdy za účelem získání výhody (energie) pro sebe, pak to můžeme považovat za lež. Ale například každý učitel musí žákovi věci záměrně zjednodušit a neříci pravdu se všemi detaily najednou, protože by to zabránilo schopnosti žáka nakonec celou pravdu pochopit (v rámci jeho možností).

Nějaké takové úvahy mě vedly k tomu, že jsem přistoupil na tvrzení jiných, že skutečná pravda je nesdělitelná, nepotřebuje sdělování, prostě je a je od bytí nerozlišitelná. Nezná kategorie dobro a zlo. Je všeobsažná.

Kdokoliv jiný se snaží pravdu/lež popsat pro jiné, je buď učitel (ve smyslu rozšířit obzory žáka), žák (ve smyslu zpětné vazby -- "jak to pochopil") nebo záměrný manipulátor (ve smyslu "tady jsem lepší já"). A kdokoliv hodnotí, snaží se prosadit svůj pohled na svět. To znamená, že prosazuje své ego.

Mike.Jt
Příspěvky: 1266
Registrován: 11 dub 2010 22:06

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od Mike.Jt » 11 zář 2011 22:18

Nějaké takové úvahy mě vedly k tomu, že jsem přistoupil na tvrzení jiných, že skutečná pravda je nesdělitelná, nepotřebuje sdělování, prostě je a je od bytí nerozlišitelná. Nezná kategorie dobro a zlo. Je všeobsažná.
tohle je těžkej kalibr. Trefil si hřebíček na hlavičku ...Tak to je.
Moje orgoše > Zde <                                     - Moderátor fóra -

kolosjackos
Příspěvky: 415
Registrován: 15 říj 2010 06:36

Re: Pracují orgonity pro Matrix?

Příspěvek od kolosjackos » 11 zář 2011 22:26

vidis to moc komlikovane. zijeme v hologramu. napr elektron nema zadnou polaritu kdyz se clovek nan nediva. zakony fyziky a matematiky delame my sami v kolektivnim mysleni.

jestli nam byl dualizmus fakt naockovan, tak je treba dosahnout neutrality. pravda je tahle neutralita .

ego znamena ja. drive si lide mykali a onikali a to ne bezduvodne. nejspis chapali ze se skladaji z nekoli bilionu bunek ktere zase tvori organy celeho organizmu. tyhle organy funguji v harmonii jen kdyz ma clovek v harmonii i vedomi ktere je vlastne neco jako vlada. pocitac je sam o sobe k nicemu potrebuje operacni system, ktery vse co v te krabici je necha spolupracovat.
kazdy jeden nas organ ma vlastni vedomy, kazda bunka ma vlastni vedomi coz ale neznamena ze ma vlastni ego. uvedomije si co tvori a zije v harmonii pod vedomim organu a organizmu. (mikro-makrokosmos).

ego vyvolava arroganci a hlavne ignoranci a bude nasim zahubem pokud si konecne neuvedomime jak vlastne vzniklo.

z vlastni skusenosti vim, ze se nekdy vyjadrujeme slovami kterych, vyznam si neuvedomujeme.
kazda napsana pravda je samo subjektivni, protoze to neni pravda ale pohled nekoho, ktery tuhle pravdu opisuje. kazdy z nas je jedinecny, coz znamena ze tu pravdu vidi jinak a to je prave duvod proc ji musi kazdy hledat v sobe.

jako polopravdy mam na mysli hlavne nevedomost o tom co se tu skutecne deje. i tu na foru je kopec lidi ktery proste nechcou verit, ze tu existuje jiz nekolik milionu let boj s temnymi a ze vse co se tu ted deje bylo jiz pred tisci lety detailne naplanvano a za pouziti zakonu rezonance, ktera je denodenne manipulovana nasim podvedomim, ktere bylo naprogramovane temnymi, uskutecneno. nebo ze napr technika kterou ted pouzivame je stara nekolik tisice let a slouzi jen k ucelu zotroceni, lesteni ega a hlavne k lepsimu ovladani a manipulaci.
tahle nevedomost vznika diky egu. ego ma strach s chyb a nechce si je pripustit. cesta k poznani a pravde vede ale jen pres delani chyb.

sou to prave ty veci o kterych si myslime ze sou serzumitelne a jednoduche ktere je treba v prvni rade spravne pochopit.
vrchol ignorance gifteru (doslova, ale v nemeckem prekladu gift=otrava) je: myslet si ze W. Reich by neco tak primitivniho jak je DORgonit nedokazal vymyslet!

Odpovědět