Pomoc s vyklopením orgonitu
Pomoc s vyklopením orgonitu
Použila som živicu Havelpol H 834 na výrobu orgonitov, sklené formičky som vystriekala silikónovým sprayom a nejdú mi vyklopiť, čo mám robiť aby som ich nezničila ??? a navyše tá živica je hnedá, nie číra...Niekto tu písal, že je ok tak som ju objednala ale neviem kde sa stala chyba, poraďte mi.

Re: Pomoc s vyklopením orgonitu
Do mrazáku (na chvíli) a pak sklem do trochu teplé vody. Nejdřív opatrně, aby sklo případně neprasklo. Možná nejdřív do ledničky (místo do mrazáku) a pak teprve do mrazáku. Pak zkusit prodlužovat intervaly v mrazáku a zvyšovat teplotu vody.

ďakujem krásne , zajra to idem vyskúšať

Orgonity možno ešte dostatočne nestuhli...stačí vyhriať miestnosť.... inak budú lepiť... 
ak číra živica , tak Havelpol 4...tak veľa úspechov...

ak číra živica , tak Havelpol 4...tak veľa úspechov...

Si matně pamatuji, že na tu stejnou věc jsem před pár rokama radil sklo ničím nestříkat a nemazat, neb je to nesmysl - na sklo se nic nechytá.

Nevíte někdo čím nejlíp vymazávat formy? Použil jsem epoxy 1200 i s vymazáním silikonovým sprejem nejdou dolů ani z plastu ani ze skla 

Polyester jde dobře vyklopit, protože se smrskává o několik procent. Epoxid ne. 
Sklo nemazat ničím a plast třeba dětskou vazelínou.
A pak tu ještě máme funkci HLEDAT, -jak vyklepávat.

Sklo nemazat ničím a plast třeba dětskou vazelínou.
A pak tu ještě máme funkci HLEDAT, -jak vyklepávat.
Ještě bych dodal, že nejlepší separátor je asi uvolňovač šroubů z Lidlu  Nebo jiný podobný levný. Hlavně na plasty.
 Nebo jiný podobný levný. Hlavně na plasty.
Silikon je evidentně příliš hustý.

Nebo jiný podobný levný. Hlavně na plasty.
 Nebo jiný podobný levný. Hlavně na plasty.Silikon je evidentně příliš hustý.