škaredej mrak:

duha:

orgonit

Pozoruju teď bouřky všude možně a pokud už je tam větší množství orgonitu (orgonu) okolo, tak skutečně bouřka začíná dusnem a "jen" šedými mraky či bílými s ostrými hranami, žádný styl "apokalypsa" (temno, fialové mraky atd.)jak jsem býval zvyklý dříve..
 Pozoruju teď bouřky všude možně a pokud už je tam větší množství orgonitu (orgonu) okolo, tak skutečně bouřka začíná dusnem a "jen" šedými mraky či bílými s ostrými hranami, žádný styl "apokalypsa" (temno, fialové mraky atd.)jak jsem býval zvyklý dříve..   (+ samozřejmě záleží na hustotě přeletů, jinak "peklíčko" +- může být)
 (+ samozřejmě záleží na hustotě přeletů, jinak "peklíčko" +- může být)

...ale bylo zrovna hezky
...ale bylo zrovna hezky 
 jen me dokaze nastvat ze muj deda, co sam leta v letadle (praskuje pole
 jen me dokaze nastvat ze muj deda, co sam leta v letadle (praskuje pole  ) a sleduje pocasi uz hoodne dlouho, me stale tvrdi ze s nim nikdo nemanipuluje a presto na nektere fotky co mu ukazuju nema co by rekl.. je tezke uverit ze by nekdo byl schopen takoveto svinstva provadet.. co jsem se dival na fotky z 90 let z rodinnych alb, na kterych byla videt obloha, nenasel jsem ani jednu caru a vzdy bud naprosto krasne cista obloha, nebo pekne mracky.. s temi cervanky je to pravda, v dnesni dobe jsou videt skoro kazdy den, nejsou to ovsem cervanky jako jsme je znali, ale jen chemie nasvicena pri zapadu slunce, cervanky byly vzdy nacervenale mracky a ne nejake nechutne fleky na obloze.. a sylfy si take pamatuju jen z poslednich let
) a sleduje pocasi uz hoodne dlouho, me stale tvrdi ze s nim nikdo nemanipuluje a presto na nektere fotky co mu ukazuju nema co by rekl.. je tezke uverit ze by nekdo byl schopen takoveto svinstva provadet.. co jsem se dival na fotky z 90 let z rodinnych alb, na kterych byla videt obloha, nenasel jsem ani jednu caru a vzdy bud naprosto krasne cista obloha, nebo pekne mracky.. s temi cervanky je to pravda, v dnesni dobe jsou videt skoro kazdy den, nejsou to ovsem cervanky jako jsme je znali, ale jen chemie nasvicena pri zapadu slunce, cervanky byly vzdy nacervenale mracky a ne nejake nechutne fleky na obloze.. a sylfy si take pamatuju jen z poslednich let
Jsem o polovinu mladší, ale přesně takhle si nebe také pamatuji. Ovšem i tehdy (cca 1984-87) už jsem občas viděl čáru přes celou oblohu. Na druhou stranu uvědomme si, kolikanásobně za poslední desetiletí vzrostla hustota letecké dopravy, je vůbec oprávněné očekávat takovou oblohu i dnes?rosa píše:Ahoj přátelé. tak mě včera napadlo, když jsem koukala nahoru, že ta obloha je jiná, než za mých dětských let, Včera byly Sylfy a pokud si vybavuji, tak tenkrát snad ani nebyly. Byla jsem takové vnímavé dítě a všechno mě okouzlovalo, ale na tohle si nepamatuju, je mi 60 a sklerozu nemám / teda zatím /. Taková krása by mě určitě tenkrát oslovila, vybavuji si jen obláčky, které mi připomínaly kopce šlehačky, žádné zbarvené hrůzy, bouřkové mraky byly hrozivé až černé naducané kupy a červánky se objevovaly dle lidových pranostik.