Přesně tak...Moldavit je Vltavínam2 píše:zkus jít na http://images.google.com a zadat tam slova a zkusit, co vypadá nejblíž:
- moldavit (není to to samé co vltavín?)
- diopsid
- moldavit - není to jen jiné jméno pro vltavín?
asi bude lepší se pozeptat na nějakém diskuzním foru přímo specializovaném na minerály
i když tady taky nejsi špatně
Naleziště polodrahokamu v ČR
Re: Naleziště polodrahokamu v ČR
Nejsme lidské bytosti prožívající duchovní zážitek. Jsme duchovní bytosti prožívající lidský zážitek. Teilhard de Chardin
Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí
						Samozřejmě, že jsem se mnohokrát zmýlil — patrně vždycky, když jsem cokoli vyslovil.Krišnamurtí
Smaragd?

Nebo turmalín?

koukam ze se tu nic moc posledni dobou nejede, rad bych vyrazil na mineraly do Horni Halze a okolí, rád uvítám někoho kdo to tam zná , na dvou místech sem tam i něco našel, ale pořád je to nic vůči tomu co by se dalo ..  přidá se někdo ? odjezd cca Kladno / Praha .. případně něco takovýho ... postarsim autem  kery pouzivam vicemene na jezdeni po sutrakach
 kery pouzivam vicemene na jezdeni po sutrakach 

Hm, tohle jsem měl vidět dřív. V pátek 24.9. jsem tam jel a 4 hodiny se rochnil v potoce nad Údolíčkem. Výsledek - 6 pytlů nečistých kříšťálů. Palici a kovadlinu mám připravenulayyen píše:koukam ze se tu nic moc posledni dobou nejede, rad bych vyrazil na mineraly do Horni Halze a okolí, rád uvítám někoho kdo to tam zná , na dvou místech sem tam i něco našel, ale pořád je to nic vůči tomu co by se dalo .. přidá se někdo ? odjezd cca Kladno / Praha .. případně něco takovýho ... postarsim autemkery pouzivam vicemene na jezdeni po sutrakach

Ahojte, neviete o nejakom nálezisku na SK v okolí Žiliny, Čadce, príp. smerom do ČR? Ďakujem 

TAK JSME SE DNES VYDALI PO STOPACH ČESKYCH GRANÁTŮ 

Jako příslušník kmene "Opravdových Lidí", nemáš žádnou zbraň.
WOW!!!! To úplne fantastický nález!sysel píše:TAK JSME SE DNES VYDALI PO STOPACH ČESKYCH GRANÁTŮ
Mne sa to tiež páči, ale včera bol prvý apríl a sysel je veselá kopa, takže neviem... 

Vidíš, to ma vôbec nenapadlo  

A co myslite, že je důležité?........ 

Jako příslušník kmene "Opravdových Lidí", nemáš žádnou zbraň.
clona ty seš vůůůůůůl   co to meleš o tom, že Votrubec dováží kamení do lomu z Frýdštejna? Tomu snad aniu sám nemůžeš věřit
  co to meleš o tom, že Votrubec dováží kamení do lomu z Frýdštejna? Tomu snad aniu sám nemůžeš věřit  

co to meleš o tom, že Votrubec dováží kamení do lomu z Frýdštejna? Tomu snad aniu sám nemůžeš věřit
Nevíte náhodou, kde by se dali najít křišťály na Karlovarsku? Náhodou jsem si byl zaplavat na rybníku, kde bývalo rašeliniště a našel jsem tam 4cm hrot křišťálu, tak mě napadlo, že by tu někde v KV také mohlo být nějaké naleziště.Nějaké tipy?Děkuji za odpovědi 

Není nic, čemu bych nevěřil a všechno ma svůj důvod.
No nevím. V rašeliništi ještě krystal křišťálu nikdy nevyrostl. Asi ho tam někdo hodil.